Eugen Doga, în vizită la Președinție. Maia Sandu: „Am salutat ideea de a înființa un centru de creație care să-i poarte numele”

15 august 2022, 16:17 Cultură 71
Eugen Doga, în vizită la Președinție.  Sursa: Președinția Republicii Moldova

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a avut o întrevedere la Președinție cu maestrul Eugen Doga și cu soția acestuia. Potrivit șefei statului, s-a discutat despre condiția artistului, despre problemele culturii și despre cum statul poate ajuta oamenii de creație să-și valorifice potențialul.

Totodată, Maia Sandu a salutat ideea maestrului Eugen Doga de a înființa un centru de creație care să-i poarte numele și care să contribuie la creșterea și afirmarea tinerilor artiști.

„Am fost surprinsă, a câta oară, de spiritul său tânăr, de sinceritatea cu care spune lucrurilor pe nume și de energia de a se implica atât de activ în treburile țării. Maestrul ne-a vizitat la Președinție împreună cu soția sa, Natalia, alături de care este de 60 de ani. Le-am urat ani mulți cu sănătate, pace și inspirație creatoare”, se arată în mesajul publicat de președinta Sandu.


Eugen Doga este un compozitor de talie universală. A scris muzică pentru circa 200 de filme; romanţe, cantate, piese instrumentale, simfonii, cântece de estradă etc. Celebra compoziţie din filmul „Tandra şi gingaşa mea fiar” este supranumită „cel mai frumos vals de iubire al secolului al XX-lea”.

Eugen Doga s-a născut la 1 martie 1937, în satul Mocra, raionul Rîbniţa.

Strada pietonală din centrul capitalei și o şcoală municipală de muzică poartă numele maestrului.

Din 2007, Eugen Doga este cetăţean de Onoare al municipiului Chişinău.

Diana
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media