„Soldații noștri eliberează pas cu pas Donbasul”: Putin a vorbit despre mersul războiului din Ucraina și spune că Rusia are „mulți aliați”

15 august 2022, 16:15 Rusia 597
Vladimir Putin, președintele Rusiei.  Sursa: captură video/TASS

Vorbind la deschiderea forumului Armata-2022 din Parcul „Patriot” de lângă Moscova, Vladimir Putin a spus că trupele ruse și luptătorii Donbas „își fac datoria cu onoare” în Ucraina, transmite BBC.

„Ei luptă pentru Rusia, pentru o viață pașnică în Republicile Populare (n. red. autoproclamate) Donețk și Luhansk, în mod clar îndeplinesc toate sarcinile, pas cu pas eliberează Donbasul”, a spus Putin.

Liderul de la Kremlin a spus că armata rusă „a păzit în orice moment în mod fiabil suveranitatea și securitatea Patriei, a adus libertate altor popoare”.

Președintele rus le-a mulțumit armuririlor ruși „pentru echiparea armatei și marinei cu arme moderne, care lucrează astăzi pentru victorie, pentru dezvoltarea tehnologică și industrială a întregii țări, a întregii Rusii”.

Putin a mai menționat că Rusia prețuiește legăturile cu statele din America Latină, Asia și Africa. Potrivit acestuia, armele rusești sunt apreciate în întreaga lume, iar Rusia este gata să le ofere partenerilor săi, cu care intenționează să dezvolte cooperarea militaro-tehnică.

„Apreciem foarte mult faptul că astăzi țara noastră are mulți aliați, parteneri, oameni cu idei similare pe diferite continente”, a subliniat Putin. Acestea sunt statele care, potrivit lui Putin, „nu se apleacă în fața așa-zisului hegemon, conducătorii lor manifestă un adevărat caracter masculin”.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media