O jurnalistă rusă suspectată de spionaj, reținută la graniță cu Serbia. Explicațiile Ministerului de Interne din Kosovo

7 august 2022, 14:05 Rusia 276
Jurnalista rusă Daria Aslamova.  Sursa: www.hotnews.ro

Ministrul de Interne din Kosovo a declarat sâmbătă că a arestat o jurnalistă rusă la graniţă cu Serbia, suspectată că ar putea fi o spioană, iar autorităţile de securitate încearcă să afle „intenţiile” adevărate ale acesteia, scrie REUTERS.

Ministrul de Interne al Kosovo, Xhelal Svecla, a spus că este vorba de jurnalista Daria Aslamova.

„Multe țări au dovedit că a fost angajată în spionaj pentru informațiile militare ruse și că s-a prefăcut a fi jurnalist”, a spus Svecla într-un comunicat de presă.

Reuters precizează că nu a putut verifica acuzațiile lui Svecla.

Aslamova, care lucrează pentru ziarul tabloid din Rusia Komsomolskaya Pravda, a fost citată de presa ei spunând că a fost eliberată și se află acum în orașul sârb Raska.

Aslamova și Komsomolskaya Pravda nu au abordat acuzațiile Kosovo împotriva ei, punctează sursa citată.

Tensiunile în regiune au reizbucnit după ce autoritățile kosovare au anunțat schimbarea plăcuțelor de înmatriculare auto și a documentelor de identitate sârbești cu unele kosovare, pentru etnicii sârbi.

Recent, Poliţia din Kosovo a anunțat că una din patrulele sale din apropierea graniţei cu Serbia a fost atacată sâmbătă într-o zonă afectată de disputele etnice şi activităţile de contrabandă.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media