Peskov: Kremlinul este dispus să negocieze o soluţie „paşnică” privind războiul din Ucraina, dar în propriile sale condiţii, care „sunt bine cunoscute”

3 august 2022, 20:05 Rusia 284
Dmitri Peskov și Vladimir Putin.  Sursa: Radio Chișinău

Kremlinul este dispus să negocieze o soluţie „paşnică” privind conflictul din Ucraina, dar în propriile sale condiţii, care „sunt bine cunoscute”, a declarat miercuri Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, scrie Interfax.

„Da, într-adevăr, Rusia este pregătită să rezolve problema ucraineană prin diplomație. Asta, în propriile condiții”, a spus Peskov.

Răzpunsul a fost oferit dup ce a fost întrebat de jurnaliști dacă, în timpul conversației dintre președintele rus Vladimir Putin și fostul cancelar al Germaniei Gerhard Schroeder, Moscova și-a declarat cu adevărat disponibilitatea de a rezolva conflictul prin diplomație.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a menționat în același timp că „aceste condiții au fost convenite la Istanbul și au fost convenite de ambele părți - negociatorii Rusiei și Ucrainei”.

„După aceea, partea ucraineană a refuzat acest acord și a părăsit calea negocierilor”, a spus Peskov. „Și da, Rusia este pregătită, iar condițiile noastre sunt bine cunoscute de partea ucraineană. Într-un fel sau altul, acestea vor fi asigurate", a adăugat secretarul de presă al lui Putin.

Rusia își descrie războiul provocat în Ucraina ca fiind o „operațiune militară specială”, în timp ce atât UE cât și SUA condamnă cu fermitate atât decizia lui Putin de a recunoaște zonele necontrolate de guvern din Donețk și Luhansk, cât și agresiunea militară neprovocată și nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei.

UE condamnă, de asemenea, implicarea Belarusului în agresiunea militară a Rusiei.

Liderii au cerut în repetate rânduri Rusiei să înceteze imediat acțiunile militare, să retragă necondiționat toate forțele și echipamentele militare din Ucraina și să respecte pe deplin integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

Totodată, ca răspuns la agresiunea militară, UE și SUA a extins masiv sancțiunile împotriva Rusiei, adăugând un număr semnificativ de persoane și de entități pe lista sancțiunilor și adoptând măsuri fără precedent.

Diana
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media