Comisia Europeană a virat R. Moldova prima tranșă din asistența macrofinanciară de 150 de milioane de euro

1 august 2022, 15:02 Finanțe 124
UE - Republica Moldova.  Sursa: Replica Media

Comisia Europeană a virat astăzi Republicii Moldova prima tranșă, de 50 de milioane de euro, din asistența macrofinanciară de 150 de milioane de euro, care a fost aprobată în primăvară în Parlamentul European. 35 de milioane de euro sunt împrumuturi în condiții favorabile și 15 milioane de euro sunt fonduri europene nerambursabile.

Un anunț în acest sens a fost făcut de eurodeputatul Siegfried Mureșan.

Asistența macrofinanciară de 150 de milioane de euro a fost adoptată de Uniunea Europeană pentru a ajuta Republica Moldova să-și acopere o parte din necesarul de finanțare determinat de gestionarea crizei refugiaților, criza energetică, pandemia de COVID-19 și alte consecințe ale războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Plățile în cadrul asistenței sunt strict condiționate de buna derulare a programului cu Fondul Monetar Internațional, precum și de progrese în domenii cheie agreate cu Uniunea Europeană, precum lupta anticorupție, statul de drept, buna guvernanță economică sau independența energetică.Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media