Ambasadoarea SUA la ONU a venit în R. Moldova în contextul războiului din Ucraina

3 aprilie 2022, 14:54 Politică 199
Ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a venit în R. Moldova.  Sursa: Ambasada SUA în Republica Moldova/ Facebook

Ambasadoarea Statelor Unite ale Americii (SUA) la Organizația Națiunilor Unite (ONU), Linda Thomas-Greenfield, a venit astăzi, 3 aprilie, în R. Moldova în contextul invaziei Rusiei în Ucraina.

„În timpul vizitei sale oficiale, ambasadoarea va avea întrevederi cu oficiali guvernamentali implicați în răspunsul umanitar, se va întâlni cu refugiați ucraineni, precum și cu ONG-urile partenere și agențiile Națiunilor Unite care lucrează pentru a ajuta populația refugiată”, se arată în comunicatul emis de Ambasada SUA la Chișinău.

La 20 martie, ONU preciza că 3,3 milioane de persoane au părăsit Ucraina de la începerea invaziei ruse, în timp ce 6,5 milioane de persoane sunt strămutate în interiorul ţării.

La 1 aprilie, potrivit datelor Ministerului Afacerilor Interne al R. Moldova, în total, pe teritoriul Republicii Moldova sunt 95.312 cetățeni străini, dintre care 47.393 sunt minori (cetățeni ucraineni și de alte naționalități ce au intrat pe segmentul MD-UA).

În perioada 24 februarie, ora 04.00 - 1 aprilie, ora 06.00, de către Biroul migrație și azil au fost preluate 5.969 cereri de azil.

Amintim că Linda Thomas-Greenfield, ambasadoarea SUA la ONU, va efectua o vizită în Republica Moldova și România, în perioada 2-4 aprilie, pentru a evalua eforturile de asistență a refugiaților ucraineni și nevoile umanitare provocate de războiul declanșat de Federația Rusă în Ucraina, potrivit unui comunicat al misiunii americane.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media