Forțele ruse de ocupație au capturat Insula Șerpilor. Ucraina a pierdut contactul cu grănicerii care o apărau

24 februarie 2022, 23:44 Ucraina 955
Insula Șerpilor, Ucraina.  Sursa: funtime.kiev.ua

Serviciului de Frontieră de Stat al Ucrainei anunță că Insula Șerpilor a fost capturată de trupele ruse și că a pierdut contactul cu grănicerii care o apărau. Potrivit unui comunicat al instituției, infrastructura de pe insulă a fost distrusă de bombardamentele rusești.

„Contactul cu polițiștii de frontieră care se află pe insulă împreună cu soldații Forțelor Armate ale Ucrainei a fost pierdut. Potrivit informațiilor disponibile, insula Șerpilor a fost capturată ”, se spune în mesaj.

Serviciul a amintit, de asemenea, că astăzi trupele ruse au încercat în mod repetat să „intimideze apărătorii ucraineni de pe insulă cu cereri de capitulare”, însă, „grănicerii și Forțele Armate ale Ucrainei au ținut piept cu curaj”.


De menționat că Insula a fost atacată în după-amiaza zilei de 24 februarie de pe nave rusești. Ocupanții ruși au tras asupra insulei din artileria navală. Polițiștii de frontieră și forțele armate au ținut apărarea. La un moment dat, Serviciul de Frontieră de Stat al Ucrainei informa că în apropierea insulei există două nave ale Flotei Ruse de la Marea Neagră „Moscova” și „Vasili Bîkov”.

Amintim că în noaptea de 24 februarie, Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Donbas pentru „apărarea locuitorilor din regiune de genocid”. Mai multe orașe ucrainene au fost supuse atacurilor cu rachete.

La scurt timp, președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a anunțat introducerea Legii Marțiale și a convocat de urgență Consiliul Suprem de Securitate al țării.

Atacurile rusești de joi, 24 februarie, s-au soldat cu 57 de morți în Ucraina, printre care și un copil, și 169 de răniți, a declarat Ministrul Sănătăţii din Ucraina, Viktor Liașko.
Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media