Consilierul președintelui Zelenski: Ucraina nu va face concesii care ar putea umili lupta noastră pentru integritate

4 martie 2022, 21:52 Ucraina 434
Mihail Podoleak, consilierul președintelui Vladimir Zelenski.  Sursa: www.unian.net

Poziția președintelui Vladimir Zelenski în ceea ce privește negocierile cu Federația Rusă rămâne fermă: Ucraina nu va face nicio concesie care ar putea umili lupta noastră pentru integritatea teritorială scrie UNIAN, cu referire la declarațiile făcute de consilierul șefului biroului președintelui ucrainean, Mihail Podoleak, în cadrul unui briefing de presă.

„Președintele Zelenski cu siguranță nu va face nicio concesie care ar putea într-un fel sau altul să umilească lupta noastră, care se poartă astăzi în Ucraina pentru integritatea sa teritorială și libertate”, a subliniat Podoleak.

„Prin urmare, negocierile vor fi dificile. Dar vor continua”, a adăugat Podoleak.

Potrivit acestuia, președintele ucrainean înțelege clar toate nuanțele și circumstanțele negocierilor cu Federația Rusă.

„Noi nu suntem doar prezenți la negocieri sau doar îi ascultăm. Înțelegem unde vor să meargă, de ce cred așa și care este situația lor cu adevărat”, a spus Mihail Podoleak.

El a subliniat că poziția Ucrainei în procesul de negociere este întărită semnificativ de partenerii occidentali și de succesele Forțelor Armate.

Potrivit lui Podoleak, atunci când Federația Rusă a planificat o operațiune militară în Ucraina, se aștepta ca aceasta să fie foarte scurtă, iar consecințele sub formă de sancțiuni să nu fie atât de semnificative.

„Astăzi avem o luptă prelungită în jurul multor orașe din Ucraina. Vedem că aceasta este deja o catastrofă umanitară în centrul Europei și, desigur, pachetul de sancțiuni pe care partenerii noștri occidentali le impun în prezent Rusiei creează foarte mult consecințe dificile pentru ei care vor dura un an, doi sau trei, chiar dacă sunt ar fi anulate și astăzi”, a spus consilierul președintelui ucrainean.

El a menționat că sancțiunile au prăbușit deja economia rusă, așa că partea rusă se străduiește să ajungă la unele decizii în cadrul negocierilor.

„Este clar că aceste decizii ar trebui să fie în interesul Ucrainei, pentru că atunci când au intrat în procesul de negociere, era o singură poziție... Astăzi, Ucraina luptă într-un mod la care nimeni nu se aștepta”, a concluzionat Podoleak.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, într-o discuţie telefonică cu cancelarul german Olaf Scholz, că dialogul în favoarea păcii cu Ucraina nu este posibil decât dacă „toate cererile ruseşti” sunt acceptate de către Kiev.

Amintim că a treia rundă de negocieri dintre Ucraina și Rusia ar putea avea loc în weekend. Desprea aceasta a anunțat ambele părți implicate în proces.

LIVE TEXTUL REPLICA MEDIA despre evenimentele din Ucraina din zilele anterioare 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie și 3 martie.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media