Regatul Țărilor de Jos, Belgia, Irlanda și Republica Cehă expulzează zeci de diplomați ruși

29 martie 2022, 19:00 Externe 145
Federația Rusă.  Sursa: The New Federalist

Țările europene Regatul Țărilor de Jos, Belgia, Irlanda și Republica Cehă au anunțat, marți, 29 martie, că vor expulza mai mult diplomați și ofițeri de informații ruși din țările lor, pe fondul războiului declanșat de Kremlin în Ucraina.

Potrivit Ministerului Olandez de Externe, Olanda a expulzat 17 ofițeri ruși de informații atașați diplomaților din țară. Acesta a spus că decizia s-a bazat pe informații de la serviciile de informații și securitate olandeze care îi numesc pe ofițerii ruși drept o amenințare la adresa securității naționale.

„Acest pas a fost făcut în coordonare cu alte țări cu idei similare”, a adăugat acesta.

Ministerul rus de Externe a confirmat că 17 diplomați au fost expulzați, potrivit presei de stat ruse TASS.

De asemenea, Belgia a declarat că expulzează 21 de diplomați ruși care au fost identificați ca fiind implicați în activități de spionaj și „activități de influență”, a declarat ministrul de externe al Belgiei, Sophie Wilmes.

Wilmes a spus că diplomații sunt de la ambasada și consulatul Rusiei.

De asemenea, Irlanda și Republica Cehă au expulzat un număr total de cinci diplomați ruși.

Irlanda a expulzat patru înalți oficiali diplomatici ruși, a declarat ministrul irlandez pentru Afaceri Externe Simon Coveney într-un comunicat. Coveney a spus că ministerul său l-a informat pe ambasadorul Rusiei despre decizia guvernului de a-i expulza pe diplomați, deoarece activitățile lor nu sunt „în conformitate cu standardele internaționale de comportament diplomatic”.

În Republica Cehă, un diplomat rus de la ambasada din Praga a fost declarat „persona non grata”, a declarat Ministerul Afacerilor Externe ceh, adăugând că, împreună cu aliații lor, „reduceu prezența informațiilor ruse în UE”.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegramși vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media