FMI ar putea majora sprijinul financiar destinat R. Moldova cu circa 270 de milioane de euro

13 aprilie 2022, 14:34 Economie 141
FMI.  Sursa: Reuters

Fondul Monetar Internațional ar putea majora cu 267 de milioane de dolari SUA suportul financiar acordat Republicii Moldova.

În perioada 4-11 aprilie, echipa de experți a FMI, condusă de Ruben Atoyan, a purtat discuții cu autoritățile Republicii Moldova referitor la majorarea accesului la finanțare în cadrul programului susținut de FMI.

FMI a ajuns la un acord la nivel de experți cu Republica Moldova cu privire la majorarea accesului la finanțare în cadrul programul pentru țara noastră.

Experții FMI vor recomanda majorarea suportului financiar acordat Republicii Moldova cu 194,6 milioane de DST (circa 267 milioane de dolari SUA), astfel încât suma totală acordată în cadrul programului va constitui 594,3 milioane de DST -- adică circa 815 milioane de dolari SU).

„Asistența financiară suplimentară va fi folosită pentru acoperirea necesităților urgente de finanțare a balanței de plăți survenite în urma șocurilor negative, inclusiv a războiului cu Ucraina și sancțiunilor internaționale impuse Federației Ruse și Belarus, dar și pentru a cataliza acordarea suportului de către comunitatea internațională”, a declarat șeful misiunii FMI.
Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media