Kremlinul sancționează 398 de congresmeni americani ca măsură de represalii

14 aprilie 2022, 12:09 Rusia 106
Casa Albă a SUA.  Sursa: ecars.md

Rusia a anunţat miercuri că 398 de membri ai Congresului Statelor Unite vor avea interdicţia de a intra pe teritoriul său ca măsură de represalii pentru o decizie similară adoptată de Washington pentru a pedepsi ofensiva rusă în Ucraina, transmite Agerpres.

„Ca reacţie la un nou val de sancţiuni anti-ruseşti adoptate pe 24 martie de administraţia Biden împotriva a 328 de deputaţi ai Dumei (...) sunt adoptate măsuri punitive împotriva a 398 de membri ai Camerei Reprezentanţilor a Congresului Statelor Unite”, a declarat diplomaţia rusă într-un comunicat.

În comunicatul de presă sunt publicate numele congresmenilor americani interzişi acum în Rusia „în mod permanent”.

Într-un alt comunicat, ministerul rus de externe informează despre adoptarea, tot ca măsură de represalii, a aceleiaşi interdicţii în cazul a 87 de senatori canadieni ale căror nume sunt, de asemenea, publicate. Pe 24 martie, Ottawa a sancţionat membrii Camerei Superioare a parlamentului rus.

Totodată, ministerul rus de Externe a anunţat expulzarea unui diplomat din cadrul ambasadei Cehiei la Moscova, care trebuie să părăsească Rusia până sâmbătă, ca răspuns la o acţiune similară a autorităţilor de la Praga din luna martie.

În ultimele săptămâni, mai multe ţări occidentale au expulzat diplomaţi ruşi în urma ofensivei ruse în Ucraina.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media