Trupele ruse au cucerit temporar orașul port Berdeansk. Un soldat ucrainean a fost ucis, alți doi – răniți

28 februarie 2022, 09:42 Ucraina 442
Război în Ucraina.  Sursa: www.theguardian.com

Centrul pentru Comunicații Strategice și Securitate Informațională din Ucraina anunță, astăzi, 28 februarie, că trupele ruse au cucerit temporar orașul port Berdeansk din regiunea Zaporojie, iar în timpul atacului un agent de pază a fost omorât și alți doi, răniți.

„Începând cu ora 7:00 a.m., administrația Regională de Stat Berdeansk a anunțat ocuparea regiunii de către armata inamică. Autoritățile orașului au refuzat să coopereze cu ocupantul, departamentul de Poliție a fost desființat, iar transportul public este nefuncțional. În prezent, inamicul cercetează orașul în căutarea telefoanelor mobile și încearcă, fără succes, să împiedice cetățenii să comunice cu Ucraina”, se arată în comunicat.

Totodată, sursa citată precizează că, la moment, se înregistrează mișcarea vehiculelor inamice prin oraș.

„Forțele armate ucrainene sunt conștiente de situație - la momentul potrivit inamicul va fi în mod tradițional distrus, ca la Kiev, Harkov, Sumî și peste tot în Ucraina!”, se mai arată în comunicat.

LIVE TEXT/ Războiul din Ucraina. Ziua CINCI. Într-o oră ar urma să aibă loc primele negocieri dintre Rusia și Ucraina după escaladarea conflictului

LIVE TEXTUL REPLICA MEDIA despre evenimentele din Ucraina din 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie și 27 februarie.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegramși vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media