VIDEO/ Zelenski cere aderarea imediată a Ucrainei la UE: „Soldații noștri luptă pentru țara noastră și, prin urmare, pentru întreaga Europă”

28 februarie 2022, 11:16 Ucraina 331
Vladimir Zelenski.  Sursa: captură video

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski declară că fiecare crimă a forțelor de ocupație ruse îi unește pe ucraineni. Într-un discurs din dimineața zilei de 28 februarie, acesta a reiterat apelul său către Uniunea Europeană pentru aderarea imediată a Ucrainei în cadrul unei noi proceduri speciale și rapide.

„Rusia nu a crezut într-o reacție atât de solidară și puternică, dar ucrainenii au schimbat această poveste... Ucrainenii au arătat lumii cine suntem. Și Rusia a arătat ce a devenit”, a spus șeful statului ucrainean.

El a mulțumit Uniunii Europene pentru că a decis să aprovizioneze Ucraina cu arme.

Zelenski spune că a vorbit cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe 27 februarie, despre noi pași puternici.

„Europenii sunt conștienți că soldații noștri luptă pentru țara noastră și, prin urmare, pentru întreaga Europă. Pentru pace pentru toate țările europene, pentru viața copiilor, pentru egalitate, pentru democrație”, a spus președintele.

„Când am candidat la președinție, am spus că fiecare dintre noi este președinte. Pentru că toți suntem responsabili pentru starea noastră. Pentru frumoasa noastră Ucraina. Și acum s-a întâmplat ca fiecare dintre noi să fie un luptător. Și sunt încrezător că fiecare dintre noi va câștiga”, a mai spus președintele ucrainean.

El a avut un mesaj și pentru militarii ruși care participă la invazia în Ucraina: „Părăsiți tehnica militară și plecați, nu credeți în ce vă spun comandanții voștri, pur și simplu plecați”.


Zelenski susține că acest lucru oferă dreptul deplin de a solicita Uniunii Europene aderarea imediată a Ucrainei în cadrul unei noi proceduri speciale.

„Suntem recunoscători partenerilor noștri pentru că ne-au fost alături. Dar scopul nostru este să fim alături de toți europenii și, cel mai important, să fim egali. Sunt sigur că e corect. Sunt sigur că este posibil.

Președintele Ucrainei menționează că ieri a discutat cu președinții Portugaliei, Lituaniei, Franței, Poloniei și prim-miniștrii Belgiei, Spaniei și Regatului Unit. El susține că sprijinul din partea coaliției anti-război este necondiționat și fără precedent.

„Europa a închis spațiul aerian tuturor avioanelor rusești. Afacerile globale renunță la orice legături cu companiile rusești. Să vedem cum se va încheia săptămâna aceasta pentru moneda rusă - care va fi scăderea rublei”, a spus Zelenski.

Ieri, UE a anunțat un nou val de sancțiuni împotriva Rusiei, care prevede, „pentru prima oară în istorie”, finanțarea și livrarea de arme unei țară care este atacată, Ucraina, închiderea spațiului aerian al țărilor UE pentru toate aeronavele din Rusia, inclusiv avioanele private ale oligarhilor și interzicerea publicațiilor Russia Today și Sputnik, considerate „aparatul mediatic al Kremlinului”.

LIVE TEXTUL REPLICA MEDIA despre evenimentele din Ucraina din 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie și 27 februarie.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegramși vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media