În Bălți se scumpesc călătoriile cu transportul public. Cât vor costa biletele de trolebuz și autobuz

18 martie 2022, 12:28 Societate 522
municipiul Bălți, Primăria Bălți.  Sursa: Replica Media

Călătoriile cu transportul public în municipiul Bălți se vor scumpi de la 3 la 5 lei pentru autobuze și de la 2 la 3 lei pentru troleibuze. Decizia a fost aprobată la ședința Consiliului Municipal Bălți de vineri, 18 martie, după ce transportatorii s-au plâns că nu mai fac față prețurilor mari la carburanți.

Aleșii locali au aprobat și prețul abonamentelor. Prin urmare, elevii vor achita 40 de lei pentru un abonament la troleibuz, iar studenții – 60 de lei, scrie Nordnews.

Marți, autobuzele și microbuzele de rută din Bălți și-au sistat activitatea pentru câteva ore în semn de protest.

Nordnews notează că transportatorii s-au adunat în fața primăriei pentru a chema autoritățile la dialog. Atunci, ei au declarat că dacă nu vor fi auziți, își vor sista activitatea definitiv. Din cauza protestului, unii bălțeni care locuiesc la periferiile orașului, nu au avut cu ce se deplasa la serviciu sau școală.

Amintim că, transportatorii au organizat mai multe proteste de fiecare dată cerând majorarea tarifelor pentru serviciile regulate de transport. În reacție, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu a declarat anterior că solicitările transportatorilor de a dubla, chiar și a tripla, tariful aplicabil pentru călătoriile de pasageri nu sunt justificate.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media