Trei străzi din zona centrală a capitalei urmează a fi reparate. Costul lucrărilor de reabilitare și perioada de executare a lucrărilor

25 noiembrie 2021, 08:50 Auto 76
lucrări de drum.  Sursa: chisinau.md

Trei artere de circulație din zona istorică a capitalei: str. 31 August 1989, str. Tighina și str. Alexandru cel Bun vor fi reabilitate integral, în cadrul pachetul II al Programului „Chișinău - Drumuri urbane”, finanțat de către Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiții (BEI) și Fondul Special de Energie Verde al BERD, informează Primăria municipiului Chișinău.

Miercuri, la Primăria Chișinău, au fost semnate contractele de executare a lucrărilor pentru reparație celor 3 străzi, cu antreprenorii desemnați, în baza concursurilor publice: S.C. NOUCONST S.R.L, GENESIS INTERNATIONAL LLC.

Astfel, în cadrul proiectelor vor fi realizate următoare lucrări:

  • Strada 31 August 1989- reconstrucția străzii în format „coridor verde", cu amenajarea pistelor pentru bicicliști, a locurilor de parcare și modernizarea trotuarelor, precum și a iluminatului public stradal.
  • Strada Tighina - reabilitarea învelișului asfaltic, crearea locurilor de parcare, modernizare trotuarelor și a iluminatului public stradal.
  • Strada Alexandru cel Bun - reabilitarea părții carosabile, modernizarea trotuarelor și a iluminatului public stradal.

În total, pe cele 3 străzi va fi reabilitat circa 6,7 km de carosabil, amenajate 7.8000 m² de trotuare, instalate 654 corpuri de iluminat și 288 de piloni, precum și reconstrucția a 1550 metri liniari de rețele de canalizare pluvială cu diametrul - 300, 400 și 600 mm.

Termenul de executare a contractelor este de 18 luni din ziua semnării contractului, iar antreprenorul vor decide data inițierii lucrărilor pe șantier.

Valoarea totală a proiectului pentru reabilitarea celor 3 străzi este de 11,8 milioane EURO.

Până în prezent, pe str. 31 August 1989, str. Tighina și str. Alexandru cel Bun au fost executate lucrări de schimbare a rețelelor subterane.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media