VIDEO/ Pregătiți pașapoartele la control și opincile pentru dans! Trupa Zdob și Zdub și frații Advahov au creat împreună melodia „Trenulețul”, cu un videoclip filmat în trenul Chișinău-București

11 decembrie 2021, 16:01 Cultură 667
Captură video.  Sursa: Youtube/ADVAHOV

Trupa etno-rock Zdob și Zdub și Frații Advahov au lansat împreună melodia „Trenulețul”. Videoclipul piesei a fost filmat într-un vagon al trenului București-Chișinău, care, din coincidență, revine pe calea ferată duminică, pe 12 decembrie, la două zile după ce artiștii au scos „din cuptor” proaspăta creație muzicală.

Muzicienii au profitat de timpul liber din pandemie și au mers într-o vacanță de creație în Oituz (Covasna). Magia Munților Carpați a inspirat trupa nu doar o dată, exemplu fiind şi cel mai recent album al Zdubilor - „Bestiarium”, care a fost compus la Oituz. Tot acolo, la Oituz, prietenia și colaborarea cu Frații Advahov a dat roade muzicale - un nou album, care va fi lansat în 2022.

Single-ul „Trenulețul” este primul extras de pe cel mai nou album al Zdubilor - „Bestiarium”, și va fi prezentă în viitorul album al fraților Advahov.

Prezența actorului Sergiu Voloc în clipurile celor de la Zdob și Zdub devine deja o tradiție. Actorul joacă rolul principal - al unui pasager care îi duce mătușii de la București un covor cu chipul lui Ștefan cel Mare.

În videoclip apar renumiții actori Nicu Suveică - controlorul, Ana Tkacenko - însoțitoarea de vagon, Inna Colbasiuc și alții.

„De mici copii veneam la gara de tren în orașul Strășeni, unde ne-am născut eu și colegul de trupa Mihai Gîncu. Ne plăcea să călătorim cu trenul la Chișinău, ne plăcea să ascultăm zgomotul roților și a șinelor. Trenul era o muzică în sine, iar gara devenise un teren de joacă! Am mers cu trenul Chișinău-București în zeci de turnee în România, în anii ’90 – ‘2000. Ne leagă multe amintiri vesele de acest tren. Trupa Zdob și Zdub este onorată să colaboreze cu virtuoșii muzicieni de folclor Frații Advahov. Colaborarea noastră este armonioasă și suntem nerăbdători să scoatem albumul întreg. Videoclipul Trenulețul l-am filmat cu talentatul regizor Roman Burlaca. E prima noastra colaborare, sperăm că nu și ultima! L-am invitat din nou pe actorul Sergiu Voloc ca protagonist al clipului. Îl știți cu toții din spotul „Moldovenii s-au născut.””, a declarat Roman Iagupov, solistul Zdob și Zdub.

Frații Vasile și Vitalie Advahov spun că le place rezultatul colaborării cu trupa Zdob și Zdub.

„Pe parcursul carierei lor muzicale au colaborat cu mulți artiști din folclor și cu cei din alte stiluri muzicale. Cu Zdubii ne cunoaștem de mulți ani, ne întâlneam deseori în culisele sălilor de concert. Fiind deschiși spre experimente muzicale, am găsit undă comună cu băieții din Zdob și Zdub și am combinat vioara și acordeonul nostru cu spiritul rock al Zdubilor. Ne place ce a ieșit! Suntem plini de inspirație și scoatem piesă după piesă.”, au spus aceștia.

Printr-o întâmplare fericită, premiera clipului Trenulețul coincide cu relansarea cursei de trenuri Chișinău-București, care și-a sistat activitatea încă din anul 2020.

Atât băieții de la Zdob și Zdub, cât și frații Advahov, vor fi prezenți la relansarea cursei Chișinău-București, care va avea loc pe 12 decembrie la Gara Feroviară din Chișinău, cu începere la ora 15:30.


Pe rețelele de socializare piesa a strâns mii de vizualizări, iar comentariile fanilor abundă în cuvinte de laudă.

„Extraordinar de frumoasă piesă! Se înmoaie inima! Bravo Zdob și Zdub! Bravo frații Advahov! Ne mândrim cu voi, artiști frumoși și talentați!”, „Chișinău și București, două lacrimi dar și două zâmbete românești. Mulțumim pentru frumoasa piesă săltăreață. Prea mult timp am rămas în gara istoriei, dea Domnul să urcăm curând în trenul reunirii”, scriu fanii.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media