VIDEO/ Ministrul Justiției, despre capetele de acuzare pe numele lui Alexandr Stoianoglo

5 octombrie 2021, 19:33 Justiție 732
Sergiu Litvinenco.  Sursa: Replica Media

Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a numit cele patru capete de acuzare pentru care procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, ar fi fost reținuți de oamenii legii. Declarațiile au fost făcute în seara de marți, 5 octombrie, într-un live în fața Procuraturii Generale.

Ptrivit lui Litvinenco, șeful suspendat al PG și soția sa sunt vizați în patru acte de acuzare.

„Cele patru capete de acuzare, pe care le-am dezbătut astăzi la ședința Consiliui Superior al Procurorilor (CSP) sunt:

1. Indemnizația care a fost acordată domnului Chitoroagă ilegal, deși legea spune clar că dacă omul este urmărit penal nu ai dreptul să-i acorzi indemnizație.

2. Proprietățile deținute de soția domnului Stoianoglo în Ucraina. O firmă care este de fapt deținută de Platon;

3. Renunțarea la învinuire în cazul lui Platon, toate lucrurile sunt legate de Platon;

4. Semnarea raportului referitor la proiectul privind modificarea Legii cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, prin care s-ar fi permis unor companii străine să efectueze spălări de bani în Republica Moldova”, a spus Litvinenco.

În ședința de marți, Consiliul Superior al Procurorilor a admis, după mai multe ore de dezbateri, sesizarea deputatului PAS prin care s-a decis pornirea urmăririi penale pe numele procurorului general, Alexandr Stoianoglo, vizând pretinsele acțiuni ilegale.

Totodată, CSP l-a desemnat pe procurorul Victor Furtună - în calitate de procuror de caz. Acesta a decis pornirea urmăririi penale împotriva procurorului general, Alexandr Stoianoglo, a anunțat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, menționând că „în acest moment nu avem o conducere a procuraturii”.

Alexandr Stoianoglo ar fi fost reținut de oamenii legii, potrivit unor informații deocamdată neconfirmate oficial.

Înainte ca Alexandr Stoianoglo să iasă la un briefing de presă, anunțat pentru ora 18:00, la Procuratura Generală au venit mai mulți ofițeri SIS însoțiți de procurorul anticorupție Victor Furtună, delegat să conducă urmărirea penală împotriva lui Stoianoglo.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media