VIDEO/ Ministrul Justiției, despre capetele de acuzare pe numele lui Alexandr Stoianoglo

5 octombrie 2021, 19:33 Justiție 687
Sergiu Litvinenco.  Sursa: Replica Media

Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a numit cele patru capete de acuzare pentru care procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, ar fi fost reținuți de oamenii legii. Declarațiile au fost făcute în seara de marți, 5 octombrie, într-un live în fața Procuraturii Generale.

Ptrivit lui Litvinenco, șeful suspendat al PG și soția sa sunt vizați în patru acte de acuzare.

„Cele patru capete de acuzare, pe care le-am dezbătut astăzi la ședința Consiliui Superior al Procurorilor (CSP) sunt:

1. Indemnizația care a fost acordată domnului Chitoroagă ilegal, deși legea spune clar că dacă omul este urmărit penal nu ai dreptul să-i acorzi indemnizație.

2. Proprietățile deținute de soția domnului Stoianoglo în Ucraina. O firmă care este de fapt deținută de Platon;

3. Renunțarea la învinuire în cazul lui Platon, toate lucrurile sunt legate de Platon;

4. Semnarea raportului referitor la proiectul privind modificarea Legii cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, prin care s-ar fi permis unor companii străine să efectueze spălări de bani în Republica Moldova”, a spus Litvinenco.

În ședința de marți, Consiliul Superior al Procurorilor a admis, după mai multe ore de dezbateri, sesizarea deputatului PAS prin care s-a decis pornirea urmăririi penale pe numele procurorului general, Alexandr Stoianoglo, vizând pretinsele acțiuni ilegale.

Totodată, CSP l-a desemnat pe procurorul Victor Furtună - în calitate de procuror de caz. Acesta a decis pornirea urmăririi penale împotriva procurorului general, Alexandr Stoianoglo, a anunțat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, menționând că „în acest moment nu avem o conducere a procuraturii”.

Alexandr Stoianoglo ar fi fost reținut de oamenii legii, potrivit unor informații deocamdată neconfirmate oficial.

Înainte ca Alexandr Stoianoglo să iasă la un briefing de presă, anunțat pentru ora 18:00, la Procuratura Generală au venit mai mulți ofițeri SIS însoțiți de procurorul anticorupție Victor Furtună, delegat să conducă urmărirea penală împotriva lui Stoianoglo.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media