VIDEO/ DOC/ Gavrilița, la 100 de zile de mandat: Guvernul s-a curățit de oameni compromiși și a oprit scheme de sute de milioane în domeniul de achiziții

11 noiembrie 2021, 12:55 Politică 168
Natalia Gavrilița.  Sursa: IPN.md

Prim-ministra Natalia Gavrilița a prezentat astăzi, 11 noiembrie, raportul de activitate al Guvernului pentru 100 de zile de mandat, în care a enunțat reușitele noii guvernări în lupta cu pandemia COVID-19, cu criza gazelor naturale din luna octombrie, a menționat și despre ajutorul persoanelor în perioada rece a anului. De asemenea, a precizat că a relansat relația cu vecinii, a consolidat relația cu UE. Totodată, a remarcat votarea mai multor proiecte de legi, printre care și Legea cu privire la anularea „secretului offshore”.

„În cele 100 de zile Guvernul s-a curățit de oameni copromiși și am început procesul de plecare din funcție de șefi, șefuleți, purtători de pachete pentru șefuleți din ministere, agenții și întreprinderi de stat. Am oprit scheme de sute de milioane în achiziții la agențiile publice. Statul poate deveni mai puternic doar cu oameni onești. Acesta este angajamentul pe care l-am luat în fața cetățenilor și pe care vom continua să-l urmăm până la ultima zi de mandat. Cu suportul colegilor din Parlament, promovăm o reformă reală a justiției și shimbăm nu doar legile, ci și oamenii compromiși. Desigur, rămâne foarte multe de făcut. Vestea bună e că avem în față multe sute de zile pentru a lucra împreună pentru o Moldovă în care fiecare trăiește demn, în care fiecare își poate realiza potențialul și în care fiecare are parte de dreptate și instituții funcționale pe care te poți baza”, a declarat Natalia Gavrilița.

Raportul integral al activității Guvernului la 100 de zile de mandat:

La data de 9 noiembrie, Partidul Socialiștilor (PSRM) a anunțat că va întocmi un raport de alternativă privind primele 100 de zile de activitate a Guvernului Gavriliță.

Noul Cabinet de miniștri a primit votul de încredere din partea majorității parlamentare și a depus jurământul în fața președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, la data de 6 august 2021, iar prima ședință de Guvern a avut loc peste trei zile.
Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media