Angajați MAI, arestați pentru contrabandă cu mărfuri de la piața „KM7” din Odesa. Unul dintre suspecți a fugit în stânga Nistrului

10 noiembrie 2021, 11:16 Societate 486
Mărfuri de contrabandă, KM7 Odesa.  Sursa: Serviciul Vamal

Oamenii legii au documentat și destructurat o schemă de contrabandă cu mărfuri de la piața „KM7” din Odessa, Ucraina. Pe acest dosar au fost efectuate mai multe percheziții și au fost reținuți trei bărbați, printre care doi polițiști, iar altul urmează a fi anunțat în căutare după ce a fugit în regiunea transnistreană, informează miercuri, 10 noiembrie, serviciul de presă al ProcuraturII pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

În urma documentării efectuate timp de nouă luni de Serviciul Vamal și Serviciul de Informații Securitate, oamenii legii au stabilit faptul că mărfurile de larg consum erau introduse în țară prin regiunea transnistreană și depozitate în localitățile din Zona de Securitate.

De aici, bunurile erau preluate de alți membri ai pretinsei grupării infracționale, care le transportau pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova, cu utilizarea plăcuțelor de înmatriculare false și prin ocolirea posturilor vamale interne de control.

Astfel, în contextul măsurilor speciale de investigație derulate, la 9 noiembrie curent, au fost reținuți în flagrant trei bănuiți și două microbuze care transportau mărfurile de contrabandă în valoare preliminar stabilită de 1,5 milioane lei.

Cel de-al patrulea membru al grupării, angajat și el al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a reușit să se eschiveze, fugind în regiunea transnistreană. Acesta urmează să fie anunțat în căutare.

Imediat după rețineri, oamenii legii au efectuat 12 percheziții la mai multe adrese din țară.

Reamintim că, în cadrul aceleiași investigații, a fost destructurată o altă filieră de contrabandă, atunci când au fost ridicate loturi de mărfuri de larg consum în valoare de circa 1 milion de lei și trei autovehicule, utilizate pentru transportarea ilegală a bunurilor.

Procurorii PCCOCS urmează să dispună efectuarea investigațiilor financiare paralele și să formuleze învinuiri de participare în cadrul grupării criminale și altor persoane, inclusiv angajaților subunităților MAI.Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media