„La un click distanță de consultanță și suport juridic în afaceri”. A fost lansat portalul pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii.

10 septembrie 2021, 18:27 Afaceri 85
IMM/ Imagine simbol.  Sursa: thesmartlocal.com

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, precum și Fondul pentru Bună Guvernare al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au lansat portalul pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (IMM) - ghidulafacerii.ebrd.md, care are drept scop oferirea suportului juridic și consultanței în afaceri IMM-lor.

Secretarul de Stat al Ministerului Economiei, Vadim Gumene, a confirmat, în cadrul evenimentului de lansare a site-ului, că antreprenorii de multe ori se confruntă cu o lipsă de informații juridice și administrative și sunt nevoiți să contracteze companii sau experți în domeniu pentru o consultanță în acest sens.

„Noua realitate la care suntem impuși să trecem ne cere noi abordări în gestionarea afacerilor. Ministerul Economiei conștientizează foarte bine acest lucru, de aceasta depunem toate eforturile în elaborarea și punerea în aplicare a unor măsuri de susținere a comunității de afaceri din Moldova. Acum suntem în plin proces de elaborare a Planului de Activitate al Guvernului pentru următorii ani. Documentul va prevedea neapărat reforme care să simplifice procedurile de activitate pentru IMM-uri, să debirocratizeze accesul la resurse financiare care să ajute la modernizarea afacerilor din Moldova”, a subliniat Vadim Gumene.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media