Prioritățile Republicii Moldova pentru anul 2022 și noile oportunități de finanțare oferite țărilor din Parteneriatul Estic, subiectele discutate de Maia Sandu și Charles Michel

15 decembrie 2021, 16:59 Politică 246
Maia Sandu și Charles Michel.  Sursa: Președinte.md

În cadrul vizitei la Bruxelles președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Charles Michel, președintele Consiliului European. Oficialii au discutat despre planurile și prioritățile Republicii Moldova pentru anul 2022, despre căile de a valorifica într-un mod cât mai eficient ajutorul acordat de UE și despre noile oportunități de finanțare oferite țărilor din Parteneriatul Estic.

„În cadrul discuțiilor, Președinta Maia Sandu a apreciat implicarea personală a președintelui Comisiei Europene în promovarea cooperării între UE și țările Parteneriatului Estic, și sprijinul constant pe care îl oferă autorităților Republicii Moldova în realizarea agendei de reforme.

Președintele Michel m-a asigurat de sprijinul său deplin pentru agenda noastră de transformare internă, pentru a ne putea consolida capacitățile și a ajuta, astfel, țara noastră în aceste zile pline de provocări”, a subliniat Maia Sandu.

Interlocutorii au mai discutat despre planurile și prioritățile Republicii Moldova pentru anul 2022, despre căile de a valorifica într-un mod cât mai eficient ajutorul acordat de UE și despre noile oportunități de finanțare oferite țărilor din Parteneriatul Estic.

Tot astăzi președinta Republicii Moldova Maia Sandu, a avut o întrevedere astăzi președinta Comisiei Europene Ursula Von der Leyen. În cadrul discuțiilor au avut prioritate subiectele ce se referă situația curentă din Republica Moldova și despre reformele pornite de guvernare. Totodată, potrivit unui comunicat emis de Președinție, s-a discutat și despre cooperarea dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova în anul 2022.

Liderii UE, ai statelor membre ale UE și ai țărilor Parteneriatului estic se reunesc astăzi în vederea celui de al șaselea Summit al Parteneriatului Estic la Bruxelles la 15 decembrie 2021.

Charles Michel, președintele Consiliului European, va prezida reuniunea. Președintele Michel și Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, vor reprezenta UE.

Partenerii estici prezenți la summit vor fi Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova și Ucraina. Belarusul și-a suspendat participarea la Parteneriatul estic.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media