DOC/ Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a primit gradul de chestor. Decretul - semnat de președinta Sandu

19 decembrie 2022, 16:53 Politică 384
Viorel Cernăuțeanu.  Sursa: captură video/Privesc.eu

Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a fost decorat cu gradul special de chestor, echivalentul gradului de general-maior, în timpul ceremoniei dedicate Zilei Poliției Republicii Moldova.

Un decret în acest sens a fost semnat de președinta Maia Sandu, la 19 decembrie.

Potrivit Legii privind funcţionarul public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, gradul de chestor reprezintă echivalentul gradului de general-maior și se acordă de către preşedintele Republicii Moldova la propunerea ministrului afacerilor interne, coordonată cu prim-ministrul.

Amintim că, Viorel Cernăuțeanu a fost numit, la 16 februarie anul curent, șef al Inspectoratul General de Poliție. Acesta l-a înlocuit pe Iurie Podarilov, care a fost demis de către Cabinetul de miniștri, în cadrul ședinței de Guvern.


Potrivit celei mai recente declarații de avere, Viorel Cernăuțeanu deține două automobile. Un Volvo XC60, fabricat în 2019, în valoare de 24.700 de euro și un Lexus CT 200 din 2013 care costă 8.000 de euro. De asemenea, acesta mai de ține un apartament de aproape 80 de metri pătrați, evaluat la 442.265 de lei și alte două garaje.

Viorel Cernăuțeanu și-a început studiile de profil în anul 1997, în orașul Buzău (România), care au fost continuate la Academia de Poliție din orașul Ankara (Turcia) și la Academia „Ștefan cel Mare” a MAI, unde a absolvit inclusiv masteratul în drept.

Și-a început activitatea în calitate de lector universitar în cadrul Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI, ulterior deținând diverse funcții de conducere în cadrul MAI și IGP, de la șef secție până la șef de direcție generală.

În perioada 2012-2013 a gestionat procesul amplu de reorganizare a MAI, iar în perioada 2013-2015 a făcut parte din Centrul de reformă al MAI.

În perioada 2018-2019, a activat în cadrul Biroului politici de reintegrare a Cancelariei de Stat. La începutul anului curent, a ocupat funcția de Secretar de Stat al MAI.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media