Djokovic - Tsitsipas, finala masculină de la Australian Open. Miza - locul 1 mondial

27 ianuarie 2023, 14:02 Sport 131
Djokovic, Tsitsipas.  Sursa: Forbes
Vineri au fost programate cele două semifinale masculine de la Australian Open: Stefanos Tsitsipas - Karen Khachanov și Novak Djokovic - Tommy Paul. Favoriţii au mers fără mari probleme mai departe, astfel că ne aşteaptă un ultim act de foc, în care se va juca şi poziţia 1 în clasamentul ATP, transmite Eurosport.

La 35 de ani, Novak Djokovic (5 ATP) s-a calificat în a zecea finală a carierei, în Openul Australian. Cel mai titrat tenismen din istoria Grand Slam-ului de la Melbourne și-a confirmat statutul în semifinala cu Tommy Paul (25 de ani, 35 ATP), pe care a finalizat-o în minim de seturi, scor 7-5, 6-1, 6-2.

Numai 2 ore și 20 de minute a stat „Nole” pe teren, în penultimul act competițional, semnând o prestație convingătoare înaintea finalei de duminică.

Djokovic, care nu a pierdut niciodată vreo semifinală ori finală în Openul Australiei, îl conduce pe Tsitsipas cu 10-2 la meciurile directe, istoric care include victoria în cinci seturi, din finala Roland Garros 2021.

Momentul psihologic al semifinalei Djokovic - Paul a avut loc la 5-5 în primul set, când americanul a reușit să egaleze de la un deficit de patru game-uri.

Djokovic și-a ținut serviciul, după patru game-uri pierdute la rând și a reușit să facă break-ul, în game-ul următor, urmând să mai cedeze doar trei game-uri din următoarele 15, din acel moment.

Dacă se va impune în finala de duminică, programată de la ora 10:30, Novak Djokovic va redeveni lider ATP și va egala recordul lui Rafael Nadal, în clasamentul care numără titlurile de mare șlem câștigate.

Doar Djokovic și Nadal au reușit să joace minim 10 finale în același turneu de mare șlem, la Melbourne, respectiv Paris.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media