Sergiu Litvinenco, după publicarea unor pretinse mesaje din telefonul său: „Sunt gata să răspund pentru acțiunile mele în fața cetățenilor, dar nu mă voi lăsa intimidat”

11 noiembrie 2022, 10:21 Societate 141
Sergiu Litvinenco, ministrul Justiției.  Sursa: Replica Media

Ministrul Justiției Republicii Moldova, Sergiu Litvinenco, a venit cu o nouă reacție referitor la pretinsele mesaje din telefonul său, care au fost făcute publice. Astfel, potrivit membrului Guvernului, aceste mesaje ar fi rupte din contexte, deplasate și trunchiate.

„Aşa cum am declarat anterior, în rezultatul spargerii contului meu personal de pe o reţea de socializare, în spaţiul public au fost publicate fragmente din corespondenţa mea. Mai multe convorbiri de-ale mele au fost trunchiate, deplasate şi rupte din context, fapt care a dus la denaturarea informaţiei cu scop de manipulare şi fabricare a unor falsuri grosolane în adresa mea, a colegilor şi a familiei mele. După ce au văzut că nu au nimic cu ce să mă șantajeze, au recurs la falsificări și „desenări” grosolane. Și vor mai continua, fiindcă nu au de gând să se oprească aici”, a argumentat Sergiu Litvinenco.

De asemenea, ministrul acuză „hoții și bandiții că încearcă să destabilizeze situația în țară”, apelând la astfel de metode.

„Ajunși în pragul disperării, încolțiți din toate părțile de justiție, de presă, de oameni, de comunitatea internațională, care le-a aplicat sancțiuni fără precedent, hoții și bandiții încearcă din răsputeri să destabilizeze situația în țară. Unii - pentru a scăpa cu zile la libertate, alții - la comanda stăpânilor din străinătate, dar cu toții vor să deturneze parcursul pro-european al Republicii Moldova. Pentru aceasta ei nu economisesc nici resurse (furate de la oameni), dar nici nu se sfiesc să aplice cele mai mârșave metode de intimidare și manipulare contra celor care le stau în cale. Spargerea conturilor și interceptarea ilegală a corespondenței private a președintelui și ale membrilor Guvernului sunt ultimele isprăvi la care a recurs alianța hoților în acest sens”, a scris ministrul Justiției.

În această ordine de idei, Sergiu Litvinenco a adăugat că este gata să răspundă în fața legii și a cetățenilor pentru acțiunile sale.

„Declar cu toată răspunderea că nici pe parcursul mandatului și nici înainte de acesta nu am comis acte care să încalce legea sau să atragă orice alt fel de sancţiune. Sunt gata să răspund pentru acțiunile mele în fața cetatenilor, dar nu mă voi lăsa intimidat în faţa hoţilor şi corupţilor care au jefuit ţara timp de 30 de ani şi care vor să-i oprească parcursul spre libertate, democraţie şi prosperitate”, a conchis Sergiu Litvinenco.

Amintim că, pe 9 noiembrie, canalele oficiale de Telegram ale președintei Republicii Moldova Maia Sandu și a vicepremierului Andrei Spinu au fost sparte de persoane necunoscute. Pe cele două conturi au fost distribuite mesaje identice despre „corupția în instituțiile statului” și cu un link către un site care conține o pretinsă corespondență de pe telefonul ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco.

Postarea de pe canalul Telegram al Maiei Sandu a fost deja ștearsă. Președinția și Guvernul au anunțat un atac cibernetic și au negat veridicitatea ultimelor postări.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media