AIPA/ Termenul de depunere a cererilor de solicitare a compensației parțiale a accizei la motorină expiră mâine

14 noiembrie 2022, 09:58 Agricultură 164
AIPA.  Sursa: radiochisinau.md

Persoanele solicitante de compensație parțială a accizei la motorina facturată în perioada 01 iulie – 15 noiembrie mai au la dispoziție o zi pentru a depune cereri, potrivit Agenției de Intervenții și Plăți pentru Agricultură (AIPA).

Potrivit Regulamentului, accizele la motorină se compensează după cum urmează:

1) în cuantum de 100% din cota stabilită pentru anul 2022 sau 2 980 lei per tonă – pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii, clasificate conform prevederilor Legii nr. 179/2016 cu privire la întreprinderile mici și mijlocii;

2) în cuantum de 30% din cota stabilită pentru anul 2022 sau 894 lei per tonă – pentru alte categorii de întreprinderi care nu sunt specificate în Legea nr. 179/2016 cu privire la întreprinderile mici și mijlocii;

3) în cuantum de 100% din cota stabilită pentru anul 2022 sau 2 980 lei per tonă – pentru întreprinderile din sectorul zootehnic.

Depunerea dosarelor de solicitare a compensației se face de către administrator/reprezentant legal la secția/serviciul teritorial al AIPA din aria în care solicitantul își desfășoară activitatea. În acest context, AIPA îndeamnă să se depună dosarul conform termenului stabilit, la subdiviziunile teritoriale ale Agenției, spre a beneficia de acest suport din partea statului.

Dosarul se depune șnuruit, sigilat și numerotat, astfel încât să nu permită detașarea și/sau înlocuirea documentelor, precum și semnat pe fiecare pagină de către solicitant. Documentele prezentate în copii trebuie să conțină mențiunea „corespunde originalului” și semnătura solicitantului.

Regulamentul și actele necesare pentru depunerea cererii de acordare a ajutorului financiar le găsiți aici, compartimentul „Compensații - motorină - 2022”Regulamentul și actele necesare pentru depunerea cererii de acordare a ajutorului financiar le găsiți aici, compartimentul „Compensații - motorină - 2022”.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media