Șefa statului, în centrul atenției în fața oficialilor americani: Blinken și-a exprimat „admirația nemărginită”, iar Samantha Power a spus că Maia Sandu este „eroul personal al fiicei mele”

21 septembrie 2022, 14:00 Politică 121
Secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii și administratoarea Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).  Sursa: Colaj
Secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii și administratoarea Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și-au exprimat aprecierea și suportul față de șefa statului, Maia Sandu, în cadrul discursurilor susținute de oficialii americani la evenimentul USAID Democracy Delivers. Antony Blinken și-a eprimat „admirația personală” față de președinta R. Moldova, iar Samantha Power a subliniat că șefa noastră de stat este „eroina personală a fiicei mele”.

„ (...) Și Moldova, unde prezența masivă a alegătorilor a dus la reformarea unui Guvern care să funcționeze pe o platformă a transparenței, anticorupției, iar independența judiciară a adus acel Guvern în funcție. Și trebuie să spun că admirația mea pentru dumneavoastră, doamnă președintă (n.red Maia Sandu), și pentru toți colegii dumneavoastră este nemărginită. Aveți o provocare extraordinară în cele mai dificile circumstanțe, dar să știți că Statele Unite sunt și vor rămâne puternic partenerul vostru în tot ceea ce faceți”, a declarat Blinken.

De cealaltă parte, șefa USAID, Samantha Power, a ținut să menționeze că „de la preluarea mandatului său, în noiembrie 2020, pe o platformă de reformă și combatere a corupției, președinta Sandu a acordat prioritate restabilirii încrederii publicului moldovenesc în sistemele sale politice și judiciare, a luptat împotriva corupției și a continuat reformele economice.”

„Recent, Moldova a primit statutul de candidat la UE, o dovadă de solidaritate față de țara care adăpostește mai mulți refugiați ucraineni pe cap de locuitor decât oricare alta. Dacă toate acestea nu ar fi de ajuns, președinta Sandu se întâmplă să fie și eroina personal al fiicei mele. O dovadă a faptului că fetele pot face orice”, a punctat Power.

Președinta Maia Sandu a susținut, la 20 septembrie, un discurs în cadrul evenimentului USAID Democracy Delivers, în cadrul căruia șefa statului a subliniat importanța susținerii Statelor Unite și a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională în implementarea reformelor din Republica Moldova, deoarece ei ar trebui să fie capabili și destul de flexibili pentru a vedea și a-i ajuta „pe campioni atunci când sunt la putere”, mai ales când există țări care pot fi „campioane la reforme”, „cu o voință politică reală”.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media