Municipalitatea va procura peste 60 de troleibuze cu parcurs. Primele unități ar urma să ajungă la Chișinău la sfârșitul lunii decembrie

22 septembrie 2022, 17:27 Societate 55
Troleibuze.  Sursa: Chișinău.md
Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație anunță că urmează să procure peste 60 de troleibuze cu parcurs, 41 de unități fiind articulate. Acestea urmează a fi procurate din Letonia, Elveția și Austria și vor ajunge la Chișinău la sfârșitul lunii decembrie curent.
În acest sens, Direcția informează că în primăvara curentă a fost majorat cu 35 milioane lei capitalului social al întreprinderii, din contul surselor financiare alocate în bugetul municipal pentru anul 2022.

Acestea vor substitui unitățile de transport depășite tehnic, care reprezintă 25 la sută din efectivul auto al întreprinderii.

Troleibuzele urmează a fi procurate din orașele Riga (Letonia), Winterthur (Elveția) și Salzburg (Austria) și sunt net superioare celor din dotarea RTEC, fiind moderne, cu podea coborâtă pe toată lungimea salonului, dotate cu sisteme de condiționare a aerului, caroserie cu protecție corozivă, consum de energie redus și, conform estimărilor, pot fi exploatate în continuare pe o durată de circa 10 ani, potrivit sursei citate.

Procedurile de achiziție au fost deja inițiate, astfel încât, primele troleibuze ar urma să ajungă la Chișinău la sfârșitul lunii decembrie curent, iar următoarele vor fi livrate etapizat, în primul trimestru al anului 2023.

În ultimii doi ani, parcurile din gestiunea RTEC au fost suplinite cu 82 de troleibuze noi, în valoare de 226,8 milioane lei. O parte dintre acestea au fost asamblate în Atelierul de reparații al RTEC.
Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media