BPR, precizări la insinuările că R. Moldova pregătește acțiuni militare împotriva regiunii transnistrene: „Autoritățile moldovene nu a avut și nu au planuri de destabilizare a situației și așa fragile de pe Nistru”

21 octombrie 2022, 15:02 Politică 101
BPR.  Sursa: BPR/Facebook

Biroului Politici de Reintegrare (BPR) declară că, recent, în spațiul public de pe ambele maluri ale Nistrului, au apărut acuzații nefondate precum că Republica Moldova pregătește acțiuni militare împotriva regiunii transnistrene. În acest context, autoritățile de la Chișinău vin cu precizări pe marginea acestor insinuări.

„Pe parcursul ultimelor luni, care s-au adeverit a fi foarte complicate, conducerea țării a reușit să mențină stabilitatea și dialogul dintre cele două maluri ale Nistrului. Aceste realizări nu trebuie descalificate prin acuzații nefondate.

Autoritățile moldovene nu a avut și nu au planuri de destabilizare a situației și așa fragile de pe Nistru. Dimpotrivă, Chișinăul a fost și rămâne deschis pentru un dialog substanțial, ce ar duce la soluționarea definitivă și durabilă a dosarului transnistrean. Președintele, Prim-ministrul și Viceprim-ministrul pentru reintegrare au subliniat în repetate rânduri angajamentul ferm al țării noastre pentru o soluționare pașnică, negociată a acestui conflict”, se menționează într-un comunicat emis de BPR.

Biroul a punctat că distorsionarea acestor mesaje, răspândirea unor insinuări despre planuri militare ale Chișinăului, pune în pericol interesele primordiale ale securității Republicii Moldova și stabilitatea într-un mediu regional volatil.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media