BPR, precizări la insinuările că R. Moldova pregătește acțiuni militare împotriva regiunii transnistrene: „Autoritățile moldovene nu a avut și nu au planuri de destabilizare a situației și așa fragile de pe Nistru”

21 octombrie 2022, 15:02 Politică 73
BPR.  Sursa: BPR/Facebook

Biroului Politici de Reintegrare (BPR) declară că, recent, în spațiul public de pe ambele maluri ale Nistrului, au apărut acuzații nefondate precum că Republica Moldova pregătește acțiuni militare împotriva regiunii transnistrene. În acest context, autoritățile de la Chișinău vin cu precizări pe marginea acestor insinuări.

„Pe parcursul ultimelor luni, care s-au adeverit a fi foarte complicate, conducerea țării a reușit să mențină stabilitatea și dialogul dintre cele două maluri ale Nistrului. Aceste realizări nu trebuie descalificate prin acuzații nefondate.

Autoritățile moldovene nu a avut și nu au planuri de destabilizare a situației și așa fragile de pe Nistru. Dimpotrivă, Chișinăul a fost și rămâne deschis pentru un dialog substanțial, ce ar duce la soluționarea definitivă și durabilă a dosarului transnistrean. Președintele, Prim-ministrul și Viceprim-ministrul pentru reintegrare au subliniat în repetate rânduri angajamentul ferm al țării noastre pentru o soluționare pașnică, negociată a acestui conflict”, se menționează într-un comunicat emis de BPR.

Biroul a punctat că distorsionarea acestor mesaje, răspândirea unor insinuări despre planuri militare ale Chișinăului, pune în pericol interesele primordiale ale securității Republicii Moldova și stabilitatea într-un mediu regional volatil.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media