Au venit pe lume în ambulanță: Echipele AMU au fost solicitate la două nașteri în condiții de prespital în raioanele Dondușeni și Fălești

8 noiembrie 2022, 09:37 Sănătate 93
ambulanță, 112.  Sursa: Replica Media

În perioada 31 octombrie – 6 noiembrie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru 13.342 de persoane, inclusiv la 2.268 de copii. După acordarea ajutorului medical, 5.428 de pacienți, dintre care 1.289 copii, au fost transportați la spitalele din țară.

Din numărul total de solicitări înregistrate săptămâna trecută, 3.117 au fost pe motivul urgențelor cardiovasculare, urmate de 1867 de urgențe respiratorii, 1.860 de patologii neurologice, 1.296 de urgențe traumatologice și 118 urgențe infecțioase.

Echipele de asistență medicală urgentă au intervenit prompt la 223 de pacienți cu accidente vasculare cerebrale, 57 de pacienți cu infarct miocardic și 54 de persoane, inclusiv la șapte copii, care s-au ales cu diverse traumatisme în urma accidentelor rutiere produse pe traseele țării.

Pe parcursul săptămânii, intervenția ambulanței a fost solicitată pentru 51 de persoane intoxicate, printre care care 21de pacienți cu intoxicații medicamentoase, șapte cu alcool și șapte cu monoxid de carbon.

Șase pacienți au avut reacții alergice acute după administrarea unor medicamente. Totodată, echipele AMU au mai fost solicitate la 20 persoane cu combustii, inclusiv la opt copii, la trei cu hipotermie și la două nașteri în condiții de prespital.

Datorită intervenției echipelor de pe ambulanță au fost aduși pe lume doi nou-născuți sănătoși în raioanele Dondușeni și Fălești. Ulterior, lăuzele și nou-născuții au fost spitalizați pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

Consumul excesiv de alcool daunează grav sănătății
Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media