Energocom anunță că va procura energie electrică de la compania românească „Hidroelectrica”: „Pentru miercuri nu există deficit”

29 noiembrie 2022, 17:43 Economie 1650
energie electrică, curent electric, lumină.  Sursa: Replica Media

Din 1 decembrie SA „Energocom” va procura din nou energie electrică de la compania românească Hidroelectrica – 100 MWh bandă (24 de ore din 24) în perioada 1-11 decembrie și 20 MWh bandă din 12 decembrie până pe 31 decembrie, potrivit unui comunicat emis de companie.

Prețul de achiziție conform contractului este de 450 RON/MWh.

Astfel, din 1 decembrie, volumul de electricitate furnizat din România în baza contractelor bilaterale va crește la 5.100 MWh în zilele de lucru și 5.800 MWh în week-end din necesarul zilnic de aproximativ 10.000 MWh.

Amintim că, pentru miercuri, 30 noiembrie, S.A. „Energocom”, pe lângă contractele bilaterale, a achiziționat energie electrică peste 8.800 MWh de pe bursa OPCOM, respectiv, nu există deficit.

De când SA „Energocom” a început să cumpere electricitate de pe OPCOM (compania statului creată pentru liberalizarea pieței de energie electrică), întreprinderea a achiziționat timp de o lună curent electric în valoare totală de 51,6 milioane de euro. Aceste procurări zilnice constituie 2/3 din necesarul Republicii Moldova, fiind și cele mai costisitoare achiziții din domeniu.

Începând cu 1 noiembrie, R. Moldova achiziționează în premieră energie electrică la bursa românească OPCOM. Asta după ce nu Chișinău și Tiraspol au eșuat să semneze un nou contract și astfel nu mai cumpărăm curent produs pe bază de gaze rusești de la centrala de la Cuciurgan (MGRES), din stânga Nistrului.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media