Premieră: Somelierii din Republica Moldova au ocupat locul 22 la Campionatul Mondial de Degustare

9 octombrie 2022, 18:02 Vinurile Moldovei 164
Campionatul Mondial de Degustare.  Sursa: MihaiDruta/Facebook

Reprezentanții Republicii Moldova la Revue du Vin de France World Blind Tasting Championship 2022 au obținut locul 22 mondial. La concurs s-au prezentat echipe din 31 de țări ale lumii, printre care și Republica Moldova, care a participat în premieră.

Concursul a constat în degustarea vinurilor în orb și ulterior au trebuit să ghicească anul, producătorul, soiul, regiunea și alte detalii. Somelierii noștri au reușit să acumuleze în total 76 de puncte, iar câștigătoarea ediției a devenit echipa Luxemburgului, care a acumulat 139 de puncte.

Echipa țării noastre a fost reprezentată de Mihai Druță, Andrei Știrbu, Dumitru Coșleț, Eugeniu Sîrbu și Anna Grecihina.

„A fost o competiție pe cinste, iar organizatorii ne-au remarcat, spunând că am reușit să plasăm Moldova, pe harta mondiala a competiției. Mersi echipei Anna Grecihina, Dumitru Coșleț, Andrei Ştirbu și Eugeniu Sîrbu pentru lucru în echipă, iar Purcari Wines pentru susținere”, a scris Mihai Druță într-o postare.

Cea de-a 10-a ediție jubiliară a Concursului Mondial de Degustare s-a desfășurat în perioada 7 - 8 octombrie în provincia franceză Champagne.
Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media