Charles Michel, mesaj după reuniunea liderilor UE de la Praga: „Trebuie să creștem presiunea asupra Kremlinului”

9 octombrie 2022, 10:38 Politică 61
Charles Michel, președintele Consiliului European.  Sursa: Replica Media

După ce a fost adoptat la nivelul UE cel de-al 8-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, președintele Consiliului European anunță că liderii europeni, reuniți la Cosniliul European informal de la Praga, au luat decizii de a consolida sancțiunile impuse Rusiei.

„Trebuie să creștem presiunea asupra Kremlinului. În plus, atât astăzi, cât și ieri, am subliniat importanța de a ne apropia de țările terțe pentru a contracara chestiunea rusă. Știm că acest război, care a fost declanșat de Rusia, are consecințe uriașe nu numai pentru continentul european, ci și pentru restul lumii, nu în ultimul rând în ceea ce privește criza securității alimentare și criza energetică. După cum știți, suntem hotărâți să ne sprijinim partenerii din întreaga lume în abordarea crizei de securitate și, astăzi, ne-am concentrat și asupra acestui aspect”, a transmis Charles Michel.

În ceea ce privește criza energetică, oficialul european a subliniat că se dezvoltă la nivel european strategii pentru a aborda situația energetică, precum și consecințele economice și sociale ale acestei crize.

„Să fim clari, suntem cu toții conștienți de faptul că Rusia a declanșat un război împotriva poporului ucrainean, care suferă zilnic din cauza acestui război și care luptă cu curaj pentru valorile pe care le împărtășim și pentru propriul viitor, dar și pentru viitorul proiectului european și al Europei. Dar, cu siguranță, Rusia a lansat și ea o rachetă energetică spre continentul european și spre lume. Ne confruntăm cu o criză energetică” a mai adăugat acesta.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media