Recomandările Poliției în contextul deconectărilor masive a energiei electrice în toată țara

23 noiembrie 2022, 15:09 Societate 264
Poliția, polițist.  Sursa: Replica Media

Poliția Republicii Moldova a venit cu mai multe recomandări în contextul deconectărilor masive a energiei electrice în toată țara. Oamenii legii solicită cetățenilor să-și păstreze calmul și să țină cont de sfaturile acestora.

Astfel, în special la lăsarea întunericului și din cauza vremii instabile Poliția solicită pietonilor să manifeste maximă prudență pe traseu în timpul deplasării, iar șoferii să reducă din viteza cu care circulă în mod normal, pentru a putea reacționa în orice situație de risc; în contextul în care semafoarele nu sunt funcționale, iar iluminatul stradal va lipsi.

Alte recomandări:

  • Aveți grijă de copii și vârstnici;
  • Evitați plimbările noaptea la ore târzii în zonele mai puțin circulate și nesigure;
  • Deplasați-vă în grup! Nu răspundeți la provocări şi evitați persoanele cu comportament suspect sau în stare de ebrietate;
  • Țineți-vă poșeta sau servieta sub brațul care este opus traficului, în această manieră hoții prin smulgere nu vor putea acționa;
  • Sporiți atenția și traversați numai după ce sunteți sigur că o puteți face în siguranță.

Toate subdiviziunile Inspectoratului General al Poliției s-au mobilizat pentru acordarea suportului și siguranței cetățenilor.

Poliția menționează că va concentra echipele pe trasee, în preajma instituțiilor de învățământ și în curțile blocurilor.

În caz de necesitate apelați la numărul unic 112 sau la cel mai apropiat polițist.

Rusia a atacat din nou Ucraina cu rachete. În urma acestora, în mai multe localități din R. Moldova, inclusiv în Chișinău, s-a deconectat energia electrică. Informația a fost confirmată și Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media