LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 204. AIEA a adoptat o rezoluție prin care cere Rusiei să pună capăt ocupaţiei centralei nucleare Zaporojie / Ursula von der Leyen, decorată la Kiev pentru susținerea Ucrainei în fața agresiunii Rusiei

15 septembrie 2022, 07:49 Ucraina 618
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Ucraina se află în cea de-a 204-a zi de rezistență împotriva invaziei rusești. Preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a fost implicat într-un accident rutier în Kiev. Un anunț în acest sens a fost făcut de purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Serhi Nikiforov pe pagina de Facebook. Oficialul ucrainean a menționat că Zelenskiy nu este grav rănit. Nikiforov nu a spus când a avut loc accidentul, dar a precizat că maşina în care se afla șiderul de la Kiev a intrat în coliziune cu o maşină particulară.

Locuitorii de mai multe străzi din orașul Krivoi Rog sunt rugați să se evacueze temporar din cauza amenințării cu inundații, deoarece nivelul apei din râul Inguleț a crescut după ce rușii au tras cu rachete într-o instalație hidrotehnică.

Opt rachete rusești au lovit miercuri orașul ucrainean Krivoi Rog (regiunea Dnipropetrovsk, sudul-estul țării), acestea fiind îndreptate spre structuri hidraulice, spun oficiali ucraineni, care avertizează că, în urma daunelor provocate acestor structuri, nivelul apelor râului Inguleț a început să crească, ceea ce reprezintă o amenințare serioasă pentru oraș.

UPDATE 21:45. Consiliul de administrație al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), care include 35 de țări, a adoptat o rezoluție pe 15 septembrie prin care cere Rusiei să înceteze ocuparea centralei nucleare Zaporojie din Ucraina. Acest lucru a fost declarat de diplomați în cadrul unei ședințe închise, relatează Reuters.

Aceasta este a doua rezoluție privind invadarea Ucrainei de către Rusia, adoptată de Consiliul de Administrație al AIEA.

Conținutul lor este foarte asemănător, deși prima rezoluție din martie a fost precedată de trupele ruse care au preluat controlul asupra centralei.

Ambele rezoluții au fost propuse de Canada și Polonia în numele Ucrainei, care nu se află în consiliu. Rezoluțiile au cerut Federației Ruse să „oprească imediat toate acțiunile împotriva și în legătură cu Centrala Zaporojie și orice alte instalații nucleare din Ucraina”.

Documentul a fost adoptat cu 26 de voturi, 7 țări s-au abținut. Rusia și China s-au opus.

AIEA a adoptat o rezoluție prin care cere Rusiei să înceteze ocuparea centralei nucleare Zaporojie


UPDATE 20:53. Ministrul afacerilor externe al Ucrainei, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, ministrul afacerilor externe al României, precum și ministrul energiei al Ucrainei, viceprim-ministrul, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale al Republicii Moldova, ministrul energiei al României s-au reunit astăzi, la Odesa, în cadrul primei reuniuni ministeriale informale a acestui format.

Miniștrii au schimbat opinii cu privire la situația de securitate regională, în contextul războiului de agresiune ilegal, nejustificat și neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei, care a generat cea mai gravă criză de securitate și umanitară de pe continentul european din ultimele decenii.

La reuniune au participat, de asemenea, reprezentanți ai agențiilor de reglementare în domeniul energiei din cele trei țări, precum și ai celor mai importante companii care activează în domeniul energiei.

Această reuniune ministerială este prima de acest fel din istoria relațiilor trilaterale Ucraina-Republica Moldova-România.

Miniștrii au schimbat opinii cu privire la situația de securitate regională, în contextul războiului de agresiune ilegal, nejustificat și neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei, care a generat cea mai gravă criză de securitate și umanitară de pe continentul european din ultimele decenii.

Aceștia au analizat implicațiile pentru mediul de securitate regional în ansamblul său, inclusiv cu privire la gestionarea fluxurilor de refugiați, acordarea de asistență umanitară, asigurarea securității energetice și protejarea modalităților sigure de transport și tranzit.


UPDATE 19:40. Pe lângă SUA și Germania, Ucraina negociază cu alte trei țări pentru a-și consolida apărarea antiaeriană.

Acest lucru a fost anunțat de președintele Volodymyr Zelenskyi pe 15 septembrie, după o întâlnire cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, sosită la Kiev.

El a adăugat că întărirea apărării antirachetă și antiaeriană este o prioritate pentru conducerea Ucrainei.

„Prioritatea noastră astăzi este apărarea antirachetă. Nu știu cum să rezolv asta rapid. Am început aceste discuții și există rezultate pozitive în ceea ce privește livrarea NASAMS (sisteme norvegiano-americane - n.red.) și IRIS-T (n.r. germană - n.red.) În ceea ce privește partenerii germani, așteptăm mai multe sisteme, până acum avem nu a primit niciunul. La fel și din SUA”, a spus Zelenskiy.

Potrivit acestuia, acest lucru ar închide parțial problema deficitului de apărare aeriană. În același timp, potrivit acestuia, Ucraina negociază și cu Franța, Italia și Israelul.


UPDATE 19:01. Direcția de comunicare strategică a Forțelor Armate ale Ucrainei raportează că forțele armate au distrus baza ocupanților din Nova Kakhovka, regiunea Herson, în noaptea de 15 septembrie.

În plus, Comandamentul Operațional de Sud a informat că Ucraina a lansat mai multe rachete, de asemenea, asupra trupelor și echipamentelor militare rusești din suburbiile din Herson, potrivit Kyiv Independent și Pravda Ukraina.

Direcția de comunicare strategică a Forțelor Armate ale Ucrainei raportează că forțele armate au distrus baza ocupanților din Nova Kahovka, regiunea Herson, în noaptea de 15 septembrie.

Potrivit sursei, în timpul nopții, unitățile de rachete și artilerie ale Forțelor Armate ale Ucrainei au lovit trupele ruse și tehnica militară din suburbiile din Herson și au lovit podul Kahovka.


UPDATE 18:08. Ministrul de externe al Germaniei face presiuni asupra cancelarului Olaf Scholz pentru a decide în curând dacă va furniza Ucrainei tancuri performante, în timp ce țara încearcă să recupereze mai mult din teritoriul capturat de Rusia, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Kievul a declarat că ar dori să primească tancuri germane Leopard-2, dar Berlinul a respins până acum această cerere, livrând în schimb alte tipuri de armament, precum obuziere și arme antiaeriene autopropulsate.

Într-un interviu acordat cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung publicat joi, ministrul de externe Annalena Baerbock a declarat că o decizie privind livrarea de tancuri de luptă moderne Ucrainei ar putea fi luată doar în comun de coaliția tripartită de guvernare din Germania și de partenerii săi internaționali.

„În ceea ce privește tancurile de luptă moderne, trebuie să luăm o decizie în acest sens împreună, în cadrul unei coaliții și la nivel internațional”, a declarat Baerbock pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung. „Dar în faza decisivă în care se află Ucraina în acest moment, nu cred că este o decizie care ar trebui amânată prea mult timp”, a spus aceasta.


UPDATE 17:20.La aproximativ 17:00, un alt atac cu rachetă a fost efectuat în Krivoi Rog. Oleksandr Vilkul, șeful administrației militare a orașului, a anunțat acest lucru. El îndeamnă oamenii să nu filmeze sau să posteze nimic pe rețelele de socializare. Începând cu ora 17:11, o alertă aeriană continuă în toată Ucraina, în special în regiunea Dnipropetrovsk.

Acesta este al doilea atac cu rachetă asupra lui Krivoi Rog din 15 septembrie. În jurul orei 13.00, ocupanții au atacat o întreprindere industrială. Există distrugere, oamenii nu au fost răniți.


UPDATE 16:39. Ministerul de Externe al Rusiei a declarat joi că, dacă Statele Unite ar decide să furnizeze Kievului rachete cu rază mai lungă de acțiune, ar depăși o „linie roșie” și ar deveni „parte a conflictului”, relatează Reuters.

În cadrul unui briefing, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a adăugat că Rusia „își rezervă dreptul de a-și apăra teritoriul”.

Washingtonul a furnizat Ucrainei rachete avansate care pot lovi ținte aflate la o distanță de până la 80 km, dar până acum s-a abținut să anunțe public că va trimite rachete cu o rază de acțiune mai mult decât dublă. Oficialii americani spun că Ucraina a promis că nu va folosi rachete americane pentru a lovi teritoriul rusesc.

„Dacă Washingtonul decide să furnizeze rachete cu rază mai mare de acțiune Kievului, atunci va depăși o linie roșie și va deveni o parte directă a conflictului”, a declarat Zaharova.


UPDATE 16:04. Vicepremierul rus Alexander Novak a declarat joi că exporturile de gaze rusești către Uniunea Europeană vor scădea cu 50 de miliarde de metri cubi în acest an, o treime din totalul exporturilor de gaze rusești către UE de anul trecut, relatează agenția de presă Interfax, conform The Guardian.

Rusia a exportat anul trecut aproximativ 150 de miliarde de metri cubi de gaze către UE, potrivit Reuters. Livrările de energie rusească către Europa au scăzut semnificativ în acest an, pe fondul unei situații de impas și a sancțiunilor occidentale radicale împotriva Rusiei, după invazia Moscovei în Ucraina la 24 februarie.

Înainte de invazie, Rusia furniza aproximativ 40% din gazul UE. Această cotă a scăzut acum la 9%, Moscova reducând livrările către Europa și dând vina pe sancțiunile occidentale pentru această scădere.


UPDATE 15:13. În după-amiaza zilei de 15 septembrie, armata rusă a lansat un nou atac cu rachete asupra orașului Krivoi Rog din regiunea Dnipropetrovsk, acesta fiind al doilea bombardament din ultima zi, a anunțat, joi, Oleksandr Vilkul, șeful administrației militaro-civile Krivoi Rog.

„Krivoi Rog este supus un atac cu rachete. Stați în adăposturi. Nu filmați și nu postați nimic pe rețelele de socializare.”, a transmis Oleksandr Vilkul. „Din nou o rachetă de croazieră. A fost lovită o întreprindere industrială. Daunele sunt masive, consecințele detaliate urmând a fi clarificate”, a precizat Oleksandr Vilkul.

O alertă aeriană a fost anunțată în regiunea Dnipropetrovsk, joi, la ora 13:00.





UPDATE 14:43. Vladimir Sungorkin, redactorul șef al tabloidul pro-Kremlin Komsomolskaya Pravda, care ar fi fost ziarul preferat al lui Vladimir Putin, a murit la vârsta de 68 de ani. Sungorkin, un aliat al lui Vladimir Putin, a suferit un atac cerebral în timpul unei călătorii de afaceri pe care o făcea în Khabarovsk, în estul Rusiei.

„Vladimir Nikolaevici a murit. Se bănuiește că a fost vorba de un accident vascular cerebral. Era într-o călătorie de afaceri în Habarovsk. Acum facem demersuri pentru aducerea lui la Moscova”, a spus Alexander Gamov, coleg al lui Sungorkin la tabloid.


UPDATE 14:21. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se află în această dimineață la Kiev pentru a se întâlni cu președintele ucrainean, Vladimir Zelenskiy, și cu prim-ministrul ucrainean, Denis Șmigal.

Ursula von der Leyen a primit de la Zelenskiy premiul Ordinul lui Iaroslav cel Înțelept, în timpul unei vizite la Kiev.

„Îl accept în numele tuturor cetățenilor UE și ca un simbol al legăturii noastre puternice”.


UPDATE 13:57. Din cauza războiului, peste 40 % dintre ucraineni au rămas fără un loc de muncă În prezent, doar 23% dintre ucraineni continuă să muncească și să primească salariul integral, în timp ce peste 40 % dintre foștii angajați și-au pierdut locul de muncă în urma războiului declanșat de Rusia, se precizează în comunicatul de presă al portalului de personal grc.ua, citat de Ukrinform.

Conform unui studiu realizat recent în Ucraina, 41,2 % au rămas fără loc de muncă: 19% dintre respondenți și-au pierdut locul de muncă din cauza încetării activității companiei, alți 10,9% dintre respondenți au raportat că li s-au suspendat funcțiile, iar 11,3% și-au pierdut locurile de muncă din cauza mutării firmei în altă regiune a țării.


UPDATE 13:24. Ca urmare a bombardării regiunii Donețk pe 14 septembrie, cel puțin două persoane au murit și alte 13 au fost rănite, a anunțat, joi, pe Telegram, şeful administraţiei militare regionale Doneţk, Pavlo Kirilenko.

„Pe 14 septembrie, rușii au ucis doi civili din regiunea Donețk — în Dolina. Alte 13 persoane au fost rănite. În prezent, este imposibil de stabilit numărul exact al victimelor din Mariupol și Volnovas”, a transmis Pavlo Kirilenko.



UPDATE 12:52. Consiliul Uniunii Europene a decis miercuri, 14 septembrie, să prelungească durata măsurilor restrictive „care îi vizează pe cei responsabili de subminarea sau amenințarea integrității teritoriale, suveranității și independenței Ucrainei” cu încă șase luni, până la 15 martie 2023, a anunțat organismul, într-un comunicat.

Măsurile prevăd restricții de călătorie pentru persoanele fizice, înghețarea activelor și interzicerea punerii la dispoziție a fondurilor sau a altor resurse economice persoanelor și entităților enumerate.

Sancțiunile vor continua să se aplice pentru 1.206 persoane și 108 companii, „ca răspuns la agresiunea militară nejustificată și neprovocată a Rusiei în curs de desfășurare împotriva Ucrainei”, a transmis Consiliul UE. După 24 februarie 2022, ca răspuns la agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, UE a extins masiv sancțiunile împotriva Rusiei.


UPDATE 12:30. Rusia nu își recunoaște propriile pașapoarte eliberate pe teritoriul „LNR”. Proprietarii lor nu au voie să treacă granița. Acest lucru este raportat de Direcția Principală de Informații, scrie UNIAN.

După cum s-a menționat anterior, după contraofensiva Forțelor de Apărare ucrainene, starea de spirit a locuitorilor din teritoriile ocupate temporar cu mentalitate pro-rusă s-a schimbat dramatic. Nemulțumirea față de cursul așa-numitei „operațiuni speciale” și acțiunile guvernului rus este în creștere. Opinia predominantă este că Federația Rusă renunță la interesele „republicilor”.

„Aceste sentimente s-au intensificat și mai mult după ce a devenit clar că pașapoartele rusești eliberate pe teritoriile ocupate temporar nu au forță legală pe teritoriul Federației Ruse. Cel puțin celor care au încercat să părăsească DNR și LNR cu un astfel de pașaport li se explică la granița cu Rusia că „вы никто и звать вас никак” (n. red. „sunteți nimeni și vă cheamă nicicum”), notează GUR.

Nemulțumirea crește nu numai în rândul populației civile, ci și în rândul invadatorilor. Personalului Brigăzii 14 Separate cu destinație specială (unitatea militară 74854) a Forțelor Armate RF li se promite că una dintre etapele „SVO” va fi finalizată până la 1 decembrie 2022. După aceea, unitățile obișnuite ale Forțelor Armate ale RF vor fi retrase din o parte a teritoriilor ocupate ale Ucrainei. Se presupune că aceste teritorii vor fi transferate sub controlul așa-numitelor „batalioane de voluntari”. Probabil, ca 1 (Donețk) și 2 (Luhansk) corpuri de armată.


UPDATE 11:50. Președintele rus Vladimir Putin a sosit la Samarkand, în Uzbekistan, unde este așteptat să se întâlnească ulterior cu Xi Jinping din China.

Între timp, Putin a pozat cu președintele Kârgâzstanului, Sadyr Japarov.

Vladimir Putin Președintele Kârgâzului, Sadyr Japarov, s-a întâlnit în marginea summitului Organizației de Cooperare de la Shanghai (SCO) de la Samarkand, Uzbekistan. Fotografie: SPUTNIK/Reuters


UPDATE 11:23. Ministrul economiei german, Robert Habeck, a declarat joi că, potrivit estimărilor Kievului, Ucraina are nevoie de 350 de miliarde de euro pentru reconstrucție.

Reuters relatează că Habeck i-a întâmpinat pe miniștrii comerțului G7 în timpul unei întâlniri la Castelul Neuhardenberg din statul Brandenburg.

Întrebat despre perspectivele războiului, Habeck a spus: „Acum puteți vedea că s-ar putea termina cu victorie pentru libertate și democrație”.

La eveniment participă și ministra comerțului din Ucraina, Iulia Sviridenko.


UPDATE 10:35. Potrivit administrației militare regionale Nikolaev, aseară trupele ruse au atacat periferia orașului Nikolaev și satele din apropiere. Potrivit rapoartelor, nu au existat victime în urma acestor bombardamente.

În special, după cum a spus șeful OVA din Nikolaev, Vitali Kim, în jurul orei 00:30, forțele ruse au tras la periferia orașului și au lovit o „facilitate de infrastructură” din satul Cernomorka.

De asemenea, conform administrației locale, în districtul Nikolaevsky, satul Kalinovka din comunitatea Învierii a fost atacat. Există daune la clădiri rezidențiale și nerezidențiale. Satele Ivanovka și Yaselka au rămas fără electricitate.

Satele de pe linia de demarcație a comunității Bereznegovatskaya rămân sub foc constant. În aceeași zonă în seara precedentă, în urma bombardării satului Shirokoye, două clădiri rezidențiale au fost distruse.


UPDATE 10:13. Ursula von der Leyen a ajuns, astăzi, la Kiev, fiind cea de-a treia vizită în Ucraina a președintei Comisiei Europene de la începutul războiului în țara vecină.

„S-au schimbat atât de multe. Ucraina este acum candidată UE”, a scris într-o postare pe Twitter șefa Comisiei Europene, adăugând că urmează să discute cu președintele Vladimir Zelenskiy și cu prim-ministrul Denis Șmigal.


UPDATE 10:00. Forțele ucrainene anunță despre pierderile trupelor ruse de la începutul invaziei și până în prezent:

au fost lichidate circa 53.850 (+200) persoane;

tancuri ‒ 2193 (+13);

vehicule blindate de luptă / APV ‒ 4682 (+17);

sisteme de artilerie – 1295 (+5);

RSZV / MLRS – 311 (+0);

sisteme de război antiaeriene ‒ 167 (+0);

aeronave – 250 (+4);

elicoptere – 215 (+0);

Nivel operațional-tactic UAV – 908 (+0);

rachete de croazieră ‒ 233 (+0);

nave de război / bărci ‒ 15 (+0);

vehicule și rezervoare de combustibil – 3522 (+21);

echipament special ‒ 120 (+0).


UPDATE 09:45. În regiunea Belgorod, școlarii din două zone de graniță sunt transferați la învățământ la distanță. Acest lucru a fost anunțat de guvernatorul regiunii Belgorod Veaceslav Gladkov.

„Conform deciziei ședinței comisiei antiteroriste din cartierul urban Valuysky, într-o zonă de 15 km de-a lungul graniței, transferăm școlile la învățământ la distanță”, a scris el pe canalul său Telegram. Doar un grup de gardă va lucra în grădinițele din raion.

Gladkov a mai spus că școlile din districtul urban Shebekinsky vor trece la învățământ la distanță - o zonă de 10 km de-a lungul graniței, cu excepția orașului Shebekino.

De la începutul războiului, liderii regiunilor de graniță ruse au raportat bombardamente aproape zilnic, dând vina pe armata ucraineană pentru asta. În general, autoritățile ucrainene nu comentează aceste acuzații.


UPDATE 09:19. Aseară, trupele ruse au atacat districtul Kievsky din Harkiv, au confirmat Natalia Popova, consilieră a șefului consiliului regional Harkiv, și Igor Terekhov, primarul orașului Harkov.

„Rușii au atacat Harkivul. Suntem în adăposturi. Probabil, una dintre regiunile centrale. Toate serviciile funcționează”, a scris Popova pe Facebook.

„Noaptea, cam la unu și jumătate au fost atacuri cu rachete asupra regiunii Kiev. Anterior, nu au fost victime, răniți și distrugeri”, a spus Terekhov.


UPDATE 09:00. În Ucraina, în timpul invaziei pe scară largă a Rusiei (din 24 februarie până în dimineața zilei de 15 septembrie), se știe că 383 de copii au murit și încă cel puțin 750 de copii au fost răniți. Cu toate acestea, aceste date nu sunt încă definitive.

Majoritatea copiilor au fost afectați în regiunile Donețk (393), Harkov (210), Kiev (116), Mykolaiv (72), Cernihiv (68), Lugansk (61), Herson (55) și Zaporizhia (46).

2.480 de instituții de învățământ au fost avariate din cauza bombardamentelor din partea forțelor armate ale Federației Ruse. Dintre acestea, 289 au fost complet distruse.



UPDATE 08:24. Vladimir Putin nu consideră războiul din Ucraina drept o „eroare”, a afirmat miercuri cancelarul german Olaf Scholz, într-o conferinţă de presă în care a fost întrebat despre discuţia avută în urmă cu o zi cu preşedintele rus, transmite AFP și Agerpres.

„Din păcate, nu pot să vă spun acum că există o conştientizare în creştere că a fost o eroare să se înceapă acest război”, a spus Scholz la Berlin.

Potrivit cancelarului, opinia lui Putin nu este pe cale să se schimbe.

„Nimic nu lasă să se creadă că o poziţie nouă este pe cale să apară acolo”, a afirmat Scholz, care a avut marţi o convorbire telefonică de 90 de minute cu preşedintele rus.

Olaf Scholz a mai spus că este „corect” să se discute şi fiecare să spună ceea ce are de spus. „Pentru că sunt ferm convins că Rusia trebuie să se retragă, că trupele sale trebuie să se retragă, pentru ca pacea să aibă o şansă în această regiune”, a insistat el.

UPDATE 07:52. Ieri, pe 14 septembrie, infrastructura a peste 30 de așezări a fost afectată de lovituri aeriene și rachete și de utilizarea sistemelor de salvare cu rachete de către forțele de ocupație ruse.

Inamicul continuă să-și concentreze eforturile pe încercările de a ocupa pe deplin regiunea Donețk, de a deține teritoriile capturate și de a perturba acțiunile active ale trupelor ucrainene în anumite zone. Inamicul trage în pozițiile Forțelor Armate de-a lungul liniei de contact, încearcă să regrupeze trupele în direcții separate, efectuează recunoașteri aeriene. Rămâne amenințarea cu lovituri aeriene și rachete pe întreg teritoriul Ucrainei.

Ocupanții continuă să atace casele civililor și obiectele de infrastructură civilă, încălcând normele Dreptului Internațional Umanitar, legile și obiceiurile războiului.


UPDATE 07:21. Locuitorii de pe mai multe străzi din orașul Krivoi Rog sunt rugați să se evacueze temporar din cauza amenințării cu inundații, deoarece nivelul apei din râul Ingulets a crescut după ce rușii au tras cu rachete într-o instalație hidrotehnică.

Opt rachete rusești au lovit miercuri orașul ucrainean Krivoi Rog (regiunea Dnipropetrovsk, sudul-estul țării), acestea fiind îndreptate spre structuri hidraulice, spun oficiali ucraineni, care avertizează că, în urma daunelor provocate acestor structuri, nivelul apelor râului Inguleț a început să crească, ceea ce reprezintă o amenințare serioasă pentru oraș, relatează The Guardian.

Biroul Președintelui a raportat că aproximativ 8 rachete de croazieră au fost lansate peste oraș. Nu există victime în rândul populației civile.

Localnicii au raportat că în unele părți ale orașului, alimentarea cu apă a dispărut după explozii.

Președintele Vladimir Zelenskyi a reacționat la acest eveniment subliniind că Rusia dorește să inunde orașul.


UPDATE 07:10. Preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a fost implicat într-un accident rutier în Kiev. Un anunț în acest sens a fost făcut de purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Serhi Nikiforov pe pagina de Facebook.

Oficialul ucrainean a menționat că Zelenskiy nu este grav rănit. Oficialul nu a spus când a avut loc accidentul, dar a precizat că maşina în care se afla Vladimir Zelenskiy a intrat în coliziune cu o maşină particulară.

„Preşedintele a fost examinat de medic şi nu i s-au găsit răni grave”, a spus Serhi Nikiforov. Acesta a adăugat că toate împrejurările producerii accidentului ar trebui clarificate de oamenii legii.

Totodată, medicii care îl însoţeau pe Zelenskiy i-au acordat îngrijiri medicale şoferului maşinii particulare şi l-au trimis la spital cu o ambulanţă, a mai spus Serhi Nikiforov.

La câteva minute după declaraţiile purtătorului de cuvânt al preşedintelui ucrainean, biroul de presă al preşedintelui Zelenskiy a emis discursul de seară al preşedintelui, în mesaj video, pe care acesta îl susţine în fiecare seară.



Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august, 29 august, 30 august, 31 august,1 septembrie, 2 septembrie, 3 septembrie, 4 septembrie, 5 septembrie, 6 septembrie, 7 septembrie, 8 septembrie, 9 septembrie, 10 septembrie, 11 septembrie, 12 septembrie, 13 septembrie și 14 septembrie.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media