Parlamentul se convoacă în ședință plenară. Ce subiecte importante vor fi dezbătute astăzi

2 martie 2023, 09:25 Politică 153
Parlamentul Republicii Moldova, ordinea de zi.  Sursa: Replica Media

Deputații se convoacă astăzi, 2 martie, în ședință plenară. Biroul permanent al Parlamentului a completat ordinea de zi a acesteia cu unele subiecte propuse de comisiile permanente. Astăzi se așteaptă să fie dezbătute 31 de proiecte, printre care aprobarea Declarației Parlamentului Republicii Moldova cu privire la agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei. Totodată, în a doua lectură, vor fi examinate inițiative legislative care prevăd modificări la cadrul normativ privind regimul străinilor, la Legea cu privire la eficiența energetică, la Legea cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat etc.

Suplimentar a fost inclus proiectul de hotărâre privind desemnarea unui membru al Comisiei Electorale Centrale.

Deputații vor examina, în prima lectură, proiectul care prevede majorarea cuantumului alocației lunare de stat acordate mai multor categorii de populație. Tot în prima lectură vor fi discutate proiectul de lege privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice, modificările la Legea comunicațiilor poștale și la Legea cu privire la Procuratură.

În cadrul ședinței plenare de joi va fi examinat proiectul de lege privind serviciile de finanțare participativă. Spre adoptare, în a doua lectură, vor fi propuse modificări la Legea cu privire la patenta de întreprinzător și la Legea privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare.

De asemenea, deputații vor audia Raportul auditului conformității asupra cheltuielilor și investițiilor capitale la întreprinderile de gaze naturale cărora le-au fost impuse obligații de serviciu public, precum și la întreprinderile înrudite. Totodată, în plenul Parlamentului vor fi examinate mai multe rapoarte ale Curții de Conturi.

Ședința plenară va începe la ora 13:00.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media