Consiliul European se reuneşte astăzi la Bruxelles. Cererile de aderare ale Ucrainei, R. Moldova şi Georgiei, pe agendă

23 iunie 2022, 09:34 Politică 162
Consiliul Europei.  Sursa: Council of Europe

Liderii din UE și din Balcanii de Vest se întrunesc pe 23 și 24 iunie, la Bruxelles, la Consiliul European. Agenda reuniunii Consiliului European va include o dezbatere strategică privind definirea relaţiilor Uniunii Europene cu partenerii apropiaţi din Europa, situaţia din Ucraina, din perspectiva evoluţiilor de securitate şi a sprijinului acordat de Uniunea Europeană pe multiple planuri, cererile de aderare la Uniunea Europeană ale Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei, în contextul publicării, la 17 iunie, a Opiniilor Comisiei Europene, precum şi rezultatele Conferinţei privind viitorul Europei şi etapele următoare.

Consiliul European va purta o discuție strategică cu privire la relațiile UE cu partenerii săi din Europa, inclusiv cu privire la modalități de promovare a dialogului politic și de consolidare a securității, stabilității și prosperității continentului european.

Consiliul European va discuta despre cererile de aderare ale Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei.

Liderii UE vor discuta, de asemenea, despre cele mai recente evoluții în legătură cu războiul Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv despre impactul acestuia asupra crizei mondiale a securității alimentare.

Aceștia vor discuta, de asemenea, despre continuarea sprijinului acordat Ucrainei de către UE, care cuprinde sprijin economic, militar, politic și umanitar.

Comisia Europeană s-a pronunțat la 17 iunie, la o zi distanță după vizita la Kiev a liderilor Franței, Germaniei, Italiei și României, în favoarea acordării statutului de candidat la Uniunii Europene atât Ucrainei, cât și Republicii Moldova, într-o recomandare istorică pe fondul războiului Rusiei împotriva

Ucraina a depus cererea de aderare la UE la 28 februarie 2022. Atât Georgia, cât și Republica Moldova au depus cererea de aderare la UE la 3 martie 2022.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media