După zbor, direct la întrevedere: Maia Sandu s-a revăzut cu Charles Michel, la Bruxelles

17 mai 2022, 20:51 Politică 2452
Maia Sandu/Charles Michel.  Sursa: colaj Replica Media

În cadrul vizitei sale de la Bruxelles, lidera de la Chișinău Maia Sandu s-a revăzut cu președintele Consiliului European, Charles Michel. Se poate observa că șefa statului direct după aterizare pe aeroportul de la Bruxelles a plecat la întrevedere cu oficialul european. Deoarece, înainte de zbor, Maia Sandu a publicat o fotografie, fiind în aceleași haine, inclusiv încălțată în aceeași adidași.

Potrivit șefei statului, agenda de integrare europeană a Republicii Moldova au fost printre subiectele discutate de cei doi.

„Am vorbit despre evoluția riscurilor de securitate din regiunea noastră, i-am mulțumit pentru sprijinul oferit de Uniunea Europeană pentru gestionarea fluxului de refugiați și pentru depășirea consecințelor economice și sociale nefaste ale războiului. Am discutat, de asemenea, despre agenda de integrare europeană a Republicii Moldova.

Acordarea statutului de țară candidată Moldovei va reprezenta un semnal de încurajare și de sprijin pentru programul de reformare a țării noastre după model european”, a declarat Maia Sandu.
Amintim că, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează în zilele de 17-19 mai vizite de lucru la Bruxelles și la Paris. În cadrul deplasării sale, Maia Sandu se va întâlni cu Prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo, președintele francez Emmanuel Macron și va avea întrevederi cu oficiali ai instituțiilor UE.

Miercuri, 18 mai, la ora locală 15.00, Președinta Maia Sandu va ține un discurs în plenul Parlamentului European, iar la ora 15.30 - o conferință de presă comună cu Roberta Metsola, Președinta Legislativului UE.

Joi, 19 mai, Președinta Maia Sandu se va întâlni, la Paris, cu Emmanuel Macron, Președintele Republicii Franceze.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media