LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 128. Zelenskiy spune că n-ar trebui să dureze ani sau decenii ca Ucraina să devină membră UE. Norvegia oferă un ajutor de 1 milion de euro statului ucrainean

1 iulie 2022, 07:17 Ucraina 784
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Ucraina se află în a 128-a zi de apărare împotriva armatei rusești, care la 24 februarie a invadat statul ucrainean sub pretextul „denazificării și demilitarizării” acestuia.

Armata ucraineană a reușit să elibereze insula Șerpilor, pe care rușii au capturat-o pe 24 februarie. Ministerul Apărării al Federației Ruse a confirmat faptul că trupele ruse au părăsit insula, iar această acțiune a fost numită drept un „gest de bunăvoință”.

Totuși, acest succes, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) nu înseamnă vor debloca Marea Neagră pentru transportul mărfurilor ucrainene.

De asemenea, s-a anunțat că a fost eliberat și satul Potiomkino din regiunea Herson, aflat sub ocupație rusă, potrivit Kyiv Independent.

În prezent, forțele ruse desfășoară operațiuni în direcția Soledar, care se află la nord-est de Bahmut, de-a lungul autostrăzii Bahmut-Siversk, în celași timp, concentrându-și puterile pentru cucerirea localității Lîsîceansk, ultimul bastion pe drumul spre ocuparea întregii regiuni Luhansk.

UPDATE 21:30. Vladimir Zelenskiy și-a exprimat, vineri, speranţa că Uniunea Europeană va permite aderarea rapidă a Ucrainei, apreciind că procesul de integrare europeană „nu trebuie să dureze ani sau decenii”, scrie BBC.

„Nu vrem ca diminețile ucrainenilor să înceapă la fel de tragic ca astăzi, cu bombardamentele rusești precum cele din regiunea Odesa, cu multe victime. Ne dorim ca diminețile ucrainenilor să fie liniștite, la fel cum sunt cele din alte capitale europene, acum, în secolul al XXI-lea. Îi îndemn pe toți cei care dețin funcții guvernamentale să-și privească datoria și munca pentru aderarea la Uniunea Europeană ca pe o luptă de primă linie pentru statul nostru, pentru Ucraina, pentru voi și pentru mine. A durat 115 zile pentru a ajunge la statutul de candidat, iar drumul nostru către aderare nu ar trebui să dureze ani sau decenii. Trebuie să parcurgem rapid această cale, în măsura în care ţine de noi. Trebuie să ne îndeplinim partea noastră de sarcini pentru a le permite prietenilor noştri din Uniunea Europeană să adopte rapid o nouă decizie istorică pentru noi, în mod consolidat”, a spus Vladimir Zelenskiy într-un discurs rostit în faţa membrilor Parlamentului ucrainean.

„Uniunea Europeană va fi alături de Ucraina la fiecare pas” a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în fața Parlamentului ucrainean. Aceasta a spus că Ucraina are un drum lung de parcurs până va deveni membră UE, dar, până atunci, va beneficia de tot sprijinul Europei

„Astăzi, am venit aici cu un mesaj foarte simplu: Este un drum lung, dar Europa va fi alături de voi la fiecare pas, atât timp cât este nevoie, din aceste zile negre de război și până în momentul în care veți trece pragul ușii care duce la Uniunea noastră Europeană”, a spus Ursula von de Leyen.

UPDATE 20:57. Planul de reconstrucţie al Ucrainei, care va fi discutat luni şi marţi în Elveţia, ar trebui să includă un capitol de mediu în vederea restabilirii ecosistemelor devastate de război, a estimat vineri comisarul european Virginijus Sinkevicius, care a vorbit despre un „ecocid” în cursul unei recente vizite în această ţară în război, relatează AFP, citează Agerpres.

Distrugeri masive de păduri, terenuri agricole minate şi poluate de substanţele chimice răspândite de arme şi muniţii, cursuri de apă şi soluri contaminate în jurul siturilor industriale bombardate... Pe lângă bilanţul uman şi infrastructurile devastate, mediul plăteşte un tribut greu în Ucraina, a declarat comisarul de mediu într-un interviu pentru AFP.

„Trebuie să vedem amploarea dezastrului provocat de strategia rusă: există vieţi şi destine umane distruse, familii separate şi, de asemenea, pagube de mediu. Când ajungi într-o pădure şi vezi 700 de hectare distruse, reduse la tranşee, este ceva care te bulversează, este o crimă de mare anvergură”, a spus el.

Pe 23 iunie, comisarul european Virginijus Sinkevicius a constatat aceste pagube în spaţiul forestier din jurul Kievului.

„Va dura generaţii pentru a repara acest ecocid. Dar o vom face. Ucraina îşi va regăsi mediul unic”, a declarat el pe Twitter, chiar dacă calificativul de ecocid lipseşte din aparatul legislativ al UE.


UPDATE 19:52. Președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a declarat astăzi, 1 iulie, că Rusia a tras deja aproximativ 3.000 de rachete împotriva Ucrainei, potrivit UNIAN, care precizează că declarația a fost făcută de președintele Ucrainei în cadrul conferinței de presă comună cu premierul norvegian Jonas Gahr Stere, aflat la Kiev.

„În general, știți, în cele patru luni de război al Federației Ruse împotriva Ucrainei pașnice, Rusia a folosit deja aproximativ 3.000 de rachete. O asemenea cruzime a acțiunilor rusești nu face decât să sublinieze cât de corecte sunt deciziile partenerilor noștri în acordarea de sprijin Ucrainei. În primul rând, acesta este un sprijin defensiv. Niciun stat din lume nu ar trebui lăsat singur când există un asemenea rău, a declarat Zelenskiy.


UPDATE 18:45. Șeful guvernului norvegian, Jonas Har Stere, aflat într-o vizită la Kiev, a anunțat că țara sa va acorda un miliard de euro ajutor Ucrainei.

„Am venit să-mi exprim sprijinul pentru poporul Ucrainei. Norvegia va transfera 1 miliard de euro pentru nevoile oamenilor până la sfârșitul acestui an sau începutul anului 2023”, a spus el.


UPDATE 17:30. Șeful departamentului de apărare ucrainean, Oleksiy Reznikov, a comentat pierderile trupelor ruse și a numit numărul invadatorilor răniți din Ucraina, în cadrul unei întâlniri cu un grup de deputați germani din fracțiunea CDU/CSU, conduși de șeful interimar al Comisiei pentru Afaceri Externe a Bundestag, Thomas Jerndl, în timpul vizitei lor la Kiev.

„Inamicul a pierdut peste 30.000 de soldați ai săi în Ucraina. Peste 90.000 de ruși au fost răniți. Sunt o mulțime de oameni dispăruți. Conducerea rusă îi dă pe mulți invadatori drept „pierduți” pentru a nu plăti despăgubiri bănești familiilor lor”, a declarat Reznikov.


UPDATE 16.58. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat că va avea discuții cu președintele ucrainean Vladimir Zelensky și cu președintele rus Vladimir Putin, scrie Unian.


UPDATE 16.48. Uniunea Europeană lucrează la un nou set de sancţiuni, care să vizeze aurul rusesc, pentru a copia o iniţiativă a G7 destinată să restrângă şi mai mult resursele de venituri ale Moscovei, au declarat pentru Bloomberg mai multe surse din apropierea acestui dosar, scrie Agerpres.

Rusia este al doilea mare producător mondial de aur, iar în 2021 exporturile sale de metal galben sunt estimate la 12,6 miliarde de lire sterline. La începutul acestei săptămâni, Marea Britanie, SUA, Japonia şi Canada au dezvăluit planuri referitoare la interzicerea de noi importuri de aur din Rusia, în ideea de a limita capacitatea lui Vladimir Putin de a-şi finanţa forţele armate, precum şi încercările oligarhilor ruşi de a evita impactul sancţiunilor financiare prin achiziţionarea de aur.

Potrivit surselor citate de Bloomberg, pregătirile pentru un nou pachet de sancţiuni europene care să vizeze Rusia sunt în derulare, iar unele state membre vor includerea de măsuri suplimentare la propunerile Bruxelles-ului, înaintea ca acestea să fie prezentate statelor membre spre aprobare.


UPDATE 16.06. Școlile din Kiev se vor redeschide pentru cursuri pentru începutul anului școlar pe 1 septembrie, au declarat autoritățile orașului, potrivit The Guardian.

Școlile din capitala Ucrainei sunt acum în vacanță de vară, după ce au avut lecții online, mai exact de când Rusia și-a lansat invadarea țării pe 24 februarie.

Șefa departamentului de educație și știință din Kiev, Olena Fidanyan, a fost citată de AFP, menționând că cea mai importantă sarcină pentru noul an școlar „este siguranța elevilor și a profesorilor”.

Teritoriile adiacente școlilor vor fi verificate pentru explozivi, iar adăposturile anti-bombă din școli vor fi reaprovizionate cu apă, medicamente și alte produse necesare, a spus ea.

Toate școlile vor organiza „formarea necesară cu profesorii și copiii privind acțiunile în timpul unei alerte de raid aerian”, a adăugat ea.

Acei copii care nu s-au putut întoarce la Kiev vor putea studia de la distanță, a spus Fidanyan.


UPDATE 15.43. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene condamnă cu fermitate atacul absolut nejustificat cu rachete rusești asupra blocului de apartamente și a bazei de odihnă din localitatea Sergheevca din regiunea Odesa, care s-a soldat cu pierderi de vieți omenești, inclusiv copii.

„Deplângem noutatea tristă că un angajat al Centrului de reabilitare pentru copii al Ministerului Sănătății din Republica Moldova a murit, iar alți 5 angajați au fost răniți. Este încă o dovadă de agresiune inacceptabilă asupra obiectivelor civile după recentul atac din orașul Kremenchuk”, notează MAEIE.


UPDATE 15.07. Informația actualizată a Serviciului de Urgență al Ucrainei la ora 13:30:

- 20 de persoane au murit (16 persoane în clădirea rezidențială și 4 persoane în centrul de recreere, inclusiv 1 copil).

38 de persoane au fost rănite (37 de persoane - în clădirea rezidențială, dintre care 6 copii, și un om în centrul de reabilitare).

Toți răniții au fost spitalizați. Operațiunile de salvare sunt în desfășurare, la fața locului lucrează psihologi ai Serviciului de Stat de Urgență.


UPDATE 14.52. Premierul bulgar Kiril Petkov – rămas interimar, după ce a fost demis prin moţiune de cenzură – a cerut joi Rusiei să-şi retragă ”ultimatumul diplomatic” prin care a ameninţat cu închiderea ambasadei sale de la Sofia dacă guvernul bulgar nu revine asupra deciziei de a expulza 70 de diplomaţi ruşi, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Guvernul de la Sofia a anunţat marţi expulzarea a 70 de diplomaţi ruşi, invocând faptul că aceştia ar lucra pentru serviciile secrete ruse. Decizia a amplificat tensiunile dintre Rusia şi Bulgaria, ţări cu relaţii tradiţional bune, dar care s-au degradat după ce premierul Kiril Petkov, un proeuropean care a studiat în SUA, la Harvard, a susţinut ferm Ucraina în urma agresiunii ruse.

Potrivit MAE rus, decizia expulzării celor 70 de diplomaţi a fost luată de guvernul bulgar ”la cererea unor forţe externe”.


UPDATE 14.30. Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, anunță că atacul cu rachete care a avut loc noaptea trecută în satul Sergheevca din Odesa a afectat clădirea unui sanatoriu pentru copii deținut de ministerul Sănătății de la Chișinău.

Ministra a mai anunțat că cinci colaboratori ai centrului de reabilitare moldovenesc au fost răniți, iar unul a decedat în blocul nouă etaje, distrus în urma atacului.


UPDATE 14.02. Separațiștii susținuți de ruși din estul Ucrainei vor începe să aplice pedeapsa cu moartea în 2025, potrivit unui cod penal actualizat al autoproclamatei Republici Populare Donețk (RPD).

O instanță rusă prin procură din RPD a condamnat la moarte doi britanici, Aiden Aslin și Shaun Pinner, și marocanul Brahim Saadoun, sub acuzația de „terorism”.

Hotărârea a fost condamnată ca o „judecare falsă” în Marea Britanie.

Noul cod penal, în vigoare de vineri, prevede că pedeapsa cu moartea ar trebui să fie executată prin împușcare și că șeful RPD controlată de Rusia are ultimul cuvânt în ceea ce privește acordarea de grațiere oricui condamnați la moarte. Nu este clar ce ar însemna noile reguli pentru bărbații capturați, relatează Reuters.


UPDATE 13.34. Zelenskiy: „Astăzi semnăm o declarație comună, care este un semnal al unității tuturor ramurilor guvernamentale și dovada determinării noastre de a atinge obiectivul strategic al Ucrainei, și anume: membru cu drepturi depline în Uniunea Europeană.

De peste 100 de zile mergem spre candidatură. Iar drumul nostru spre aderare nu trebuie să dureze ani, zeci de ani. Trebuie să acoperim această cale repede. În ce măsură se poate depinde de noi. Trebuie să ne facem treaba în mod ideal pentru a permite prietenilor noștri din Uniunea Europeană să ia o altă decizie istorică pentru noi la fel de repede, în aceeași manieră consolidată”.



UPDATE 13.10. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin despre atacul de la Sergheevka pentru Interfax: „Vreau să reamintesc încă o dată cuvintele președintelui și al comandatului suprem al Armatei despre faptul că forțele armate ale Federației Ruse în cadrul operațiunii militare speciale nu lovesc obiective civile și infrastructura”.


UPDATE 12.27. De vineri, cetățenii ruși vor avea nevoie de viză pentru a intra în Ucraina, deoarece Kievul a eliminat un regim fără vize vechi de un deceniu, care a facilitat călătoriile transfrontaliere pentru cetățenii ambelor țări, scrie CNN.

Decizia de a pune capăt regimului fără vize a fost anunțată miercuri de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în urma unei petiții din partea unui cetățean ucrainean.

Zelenski a declarat că, pe fondul invaziei, a susținut introducerea unor controale mai stricte pentru intrarea cetățenilor ruși în Ucraina.


UPDATE 12.00. Noi imagini de la Sergheevka



UPDATE 11.25. Atacurile cu rachetă la Sergheevca, informație actualizată:

Clădirea cu 9 etaje și un sanatoriu au fost complet distruse.

Victime în blocul locativ distrus: 16 persoane au murit, 34 au fost rănite, inclusiv 5 copii. Echipele de intervenție au reușit să salveze 8 persoane, inclusiv 3 copii și o femeie însărcinată.

- Operațiunea de căutare a victimelor s-a încheiat. În total, în clădirea cu nouă etaje locuiau 150-160 de oameni.

- În apartamente au fost găsite animale de companie moarte, mai ales pisici, se aude lătratul câinilor.

La sanatoriu au murit 2 persoane, între care un băiat de 12 ani, altele 5 au fost rănite. Trei persoane rămân sub dărâmături, inclusiv doi copii. Operațiunea de salvare continuă.


UPDATE 10.50. Fostul secretar al Apărării al SUA, James Mattis, a criticat războiul Rusiei în Ucraina, numindu-l „imoral” și „prost din punct de vedere operațional”, în timp ce a vorbit vineri la Forumul de la Seul 2022.

„Avem o vorbă în America, spunem că națiunile cu aliați prosperă, națiunile fără aliați se ofilesc și vedem Rusia ofilindu-se în fața ochilor noștri chiar acum”, a spus Mattis, potrivit CNN.

Întrebat ce lecții militare s-ar putea lua din războiul de până acum, fostul marin american a spus: „Unul este să nu ai generali incompetenți la conducerea operațiunilor tale”.

El a numit, de asemenea, performanța militară a Rusiei „patetică” și a condamnat „efortul imoral, incompetent tactic, stupid din punct de vedere operațional și prost din punct de vedere strategic” al campaniei sale din Ucraina.


UPDATE 10:12. 343 de copii au murit în urma agresiunii armate a Federației Ruse în Ucraina, iar 978 au fost răniți. Aceste cifre nu sunt definitive, deoarece se lucrează în desfășurare pentru stabilirea lor în locurile de ostilități active, în teritoriile ocupate temporar și eliberate.

Cei mai afectați copii au fost în Regiunea Donețk - 339, Oblastul Harkov - 185, Oblastul Kiev - 116, oblastul Cernihiv - 68, oblastul Lugansk - 61, oblastul Mykolaiv - 53, oblastul Herson - 52, oblastul Zaporizhia - 31.

În urma atacului de astăzi din regiunea Odessa, până la ora 09:00, au fost găsiți 18 morți, dintre care 2 copii, 31 de persoane au fost internate, inclusiv 4 copii și o femeie însărcinată. Alți 8 au cerut ajutor medical. Din moloz au fost salvate 8 persoane, inclusiv 3 copii.

În perioada 28-29 iunie, o tânără de 13 ani a murit din cauza bombardamentelor ocupanților ruși asupra infrastructurii civile a orașului Lysychansk, regiunea Luhansk.

În urma bombardamentelor din partea forțelor armate ale Federației Ruse, au fost avariate 2.102 instituții de învățământ, iar 215 au fost complet distruse.



UPDATE 10:00. Ucraina are acum o „perspectivă europeană foarte clară” în urma deciziei Uniunii Europene de a acorda țării statutul de candidat pentru a adera la bloc, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un discurs în fața parlamentului ucrainean.

„Ucraina are acum o perspectivă europeană foarte clară. Iar Ucraina este o țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană, ceva ce părea aproape de neimaginat în urmă cu doar cinci luni”, a spus von der Leyen.


UPDATE 09:47. Începând cu ora 9:00, pe 1 iulie, alte 6 fragmente de cadavre au fost descoperite la locul operațiunilor de salvare de urgență pe teritoriul centrului comercial Amstor din Kremenciuk, regiunea Poltava, anunță Serviciul de Urgență ucrainean.

De la începutul lucrărilor, au fost descoperite 28 de fragmente de corăuri neînsuflețite.

În total, 19 persoane au murit în urma atacului cu rachetă, 62 de persoane au fost rănite, dintre care 26 de persoane au fost internate.


UPDATE 09:40. Crește numărul victimelor în urma atacului rusesc cu rachete caare au lovit o clădire rezidențială cu mai multe etaje și un centru de agrement din regiunea Odesa.

Șeful administrației militare regionale din Odesa, Maxim Marcenko, anunță că atacul a fost lansat din Marea Neagră cu trei rachete Kh-22.

Până la ora 09:00, au fost găsiți 18 morți, dintre care 2 copii, 31 de persoane au fost internate, inclusiv 4 copii și o femeie însărcinată. Alți 8 au cerut ajutor medical. Din moloz au fost salvate 8 persoane, inclusiv 3 copii.

Operațiunile de salvare sunt în desfășurare, a precizat Maxim Marcenko.


UPDATE 09:30. Pierderile totale de luptă raportate de armata ucraineană, din 24 februarie și până astăzi:

personal - aproximativ - 35.750 (+ 150);
rezervoare - 1.577 (+4);
mașini blindate de luptă - 3.736 (+10);
sisteme de artilerie - 796 (+6);;
RSZV / MLRS - 246 (+0);
sisteme de război antiaerian - 105 (+1);
avioane - 217 (+0);
elicoptere - 186 (+1);
UAV nivel operațional-tactic - 645 (+4);
rachete de croazieră - 143 (+0),
nave de război / bărci - 15 (+1) od,
vehicule și rezervoare de combustibil - 2610 (+8);
echipamente speciale - 61 (+0).


UPDATE 08:58. Kremlinul mizează pe spionaj industrial pentru dezvoltarea Rusiei, în contextul în care această ţară se confruntă cu sancţiuni occidentale, notează vineri DPA, citează Agerpres.

„Ca şi în trecut, una dintre priorităţile în activitatea SVR (serviciile de informaţii externe) este de a sprijini dezvoltarea potenţialului industrial”, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin joi, în cursul unei vizite la sediul SVR, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat.


UPDATE 08:45. Numărul persoanelor ucise în atacurile cu rachete din Bilhorod-Dnistrovskii, care au avut loc în noaptea de 1 iulie, a crescut la 17. Alte 31 de persoane au fost rănite, anunță Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei.


UPDDATE 08:17. Șeful Adminsitrației regionale Luhansk, Serghei Gaidai, anunță că trupele ruse continuă să atace și că acestea au preluat o parte din rafinăria de petrol din Lisiceansk.

„Inamicul încearcă în zadar să încercuiască armata ucraineană, atacând Lîsîceansk din sud și vest. De asemenea, rușii nu reușesc să captureze drumul care asigură comunicarea cu Bahmut. Locuitorii din Lîsîceansk sunt aproape non-stop în subsoluri și case, bombardarea orașului are loc încontinuu”, a spus el.

Potrivit acestuia, au izbucnit mai multe incendii. Pe lângă case, două centre comerciale au fost cuprinse de flăcări, într-unul dintre care trei etaje au ars deodată.

„În plus, rușii au desfășurat operațiuni de asalt în zonele Topolivka și în partea de nord a Vovcioiarivka și Maloriazanțevo, a adăugat Gaidai.


UPDATE 07:35. Principalele direcții ale luptelor, prezentate de Institutul pentru Studiul Războiului (ISW):

  • Trupele ruse au făcut câștiguri limitate în rafinăria de petrol Lîsîceansk și în jurul localității Lîsîceansk;
  • Forțele ruse au continuat operațiunile ofensive la sud și la est de Bahmut și la nord de Slaviansk;
  • Forțele ruse au continuat eforturile de a recâștiga controlul asupra așezărilor de la nord de orașul Harkiv;
  • Contraofensivele ucrainene continuă să forțeze trupele ruse de pe Axa de Sud să acorde prioritate operațiunilor defensive;
  • Autoritățile de ocupație ruse au luat măsuri pentru a asigura continuarea integrării economice și financiare a zonelor ocupate în sistemul rus.

UPDATE 07:10. Comandamentul operațional Pivden a anunțat în că în această noapte, în regiunea Odesa, rachetele inamice au lovit o clădire rezidențială cu mai multe etaje și un centru de agrement.

„Un atac cu rachetă a fost efectuat în regiunea Odesa cu aeronave strategice din direcția Mării Negre. O rachetă a lovit o clădire de locuințe cu 9 etaje, a doua a lovit un centru de recreere din orașul Bilhorod-Dnistrovskii”, se arată în comunicat.

Începând cu ora 02:30, salvatorii au scos cadavrele a 10 morți de sub dărâmături, au acordat asistență medicală la 7 răniți, inclusiv 3 copii.

„Îndepărtarea molozului și stingerea incendiilor continuă într-un magazin alăturat casei pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați”, se arată în comunicat.

„La centrul de agrement nu a fost găsit niciun incendiu, ci doar distrugeri. Sunt victime, se precizează numărul acestora”, se mai arată în comunicat.


UPDATE 07:00. Analiştii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) confirmă că retragerea rușilor de pe Insula Șerpilor va reduce oarecum presiunea rusă asupra coastei ucrainene.

„Cu toate acestea, doar retragerea nu va pune capăt blocadei navale, deoarece forțele ruse au acces la sisteme antinave terestre în Crimeea și partea de vest a regiunii Herson, care pot viza încă marfă ucraineană, precum și să folosească restul. navele din Marea Neagră”, spun experții.


REPLICA MEDIA transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie și 30 iunie.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media