„Brânză proaspătă de vacă 5%”, retrasă din comerț. Ce neconformități a depistat ANSA

29 iunie 2022, 15:35 Nutriție 347
Brânză proaspătă de vacă 5%, retrasă din comerț.  Sursa: www.ansa.gov.md

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță astăzi, 29 iunie, retragerea din comerț a produsului de brânză proaspătă de vacă 5% al cărui operator din domeniul alimentar este S.A „Fabrica de unt din Florești”, din raionul Florești, satul Varvareuca, după ce au fost depistate grăsimi străine în produsul alimentar.

Informații despre produs: Brînză proaspătă de vacă 5%.

Motivul retragerii: prezența grăsimilor străine (depistat în urma controlului ANSA).

Producător: S.A „Fabrica de unt din Florești”

Lot: data producerii 27.06.2022 – data expirării 01.07.2022

Astfel, în conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar deținători ai produselor neconforme sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu ANSA privind acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană, precum și inducerea în eroare a consumatorului final, prezentate de un produs alimentar neconform.

Operatorii din domeniul alimentar deținători de produse alimentare neconforme reglementărilor aplicabile din domeniul alimentar care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață sunt pasibili de răspundere juridică.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugați să nu le consume, și sunt în drept să le returneze magazinului de unde le-au procurat.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media