Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei: Este exclusă posibilitatea unui atac accidental cu rachete asupra centrului comercial din Kremenciuk

28 iunie 2022, 19:02 Ucraina 136
Atacul asupra centrului comercial din Kremenciug.  Sursa: ДСНС України

Șeful Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, Denis Monastirski, a împărtășit, la un briefing de presă, detalii despre atacul cu rachete asupra centrului comercial Amstor din Kremenciuk, regiunea Poltava. Potrivit acestuia, o parte din personalul Amstor nu a părăsit centrul după ce a sunat alarma de raid aerian.

„Pentru mine, acum este evident și putem spune că unii angajați nu au părăsit mall-ul în timpul raidului aerian. Și acesta este unul dintre motivele pentru care vorbim despre un număr atât de mare de victime astăzi și potențial mâine”, scrie Interfax Ucraina, citat de BBC.

Ministrul a vorbit despre ancheta care este în derulare pentru a stabili cât de bine a fost organizată evacuarea oamenilor din Amstor după primirea semnalului de raid aerian.

Potrivit acestuia, sistemul de supraveghere video din centrul comercial a fost distrus de incendiu, dar anchetatorii examinează imagini de la camerele video instalate în exterior.

Potrivit ultimelor date, 20 de persoane au fost ucise în urma atacului cu rachete asupra centrului comercial din Kremenciuk. Alți 59 au fost răniți, dintre care 25 au fost internați.

Ministrul a adăugat că două rachete rusești au lovit mall-ul.

„În Kremenciuk, au fost două lovituri exacte. Una a lovit teritoriul unei fabrici care produce mașini pentru construcție de drumuri, iar al doilea a lovit un centru comercial”, a spus Monastirski.

El a exclus posibilitatea ca racheta să lovească accidental mall-ul.

„Cred că unul dintre scopuri este intimidarea populației civile”, a spus ministrul.

Marți, Ministerul rus al Apărării a confirmat că a efectuat bombardamentul, însă rușii a spus versiunea lor despre ceea ce s-a întâmplat ieri la Kremenciuk.

„Ieri, la Kremenciuk, în regiunea Poltava, Forțele Aerospațiale Ruse au atacat hangare cu arme și muniții primite din Statele Unite și țări europene în zona fabricii de vehicule rutiere Kremenciuk. Armele și munițiile concentrate acolo pentru a fi trimise grupului ucrainean din Donbas au fost lovite, detonarea celor depozitați într-un hangar de muniții a provocat un incendiu într-un centru comercial nefuncțional din apropiere”, spune Ministerul rus al Apărării.
Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media