Igor Kolîhaev, primarul orașului Herson a fost răpit de către ocupanții ruși. „A fost urcat într-un autobuz cu inscripția „Z”

28 iunie 2022, 14:28 Ucraina 128
Igor Kolîhaev.  Sursa: Facebook

În Hersonul ocupat temporar, invadatorii ruși l-au răpit pe primarul orașului, Igor Kolîhaev. Acest lucru a fost anunțat pe Facebook de consilierul său Galina Leașevskaia.

„În această dimineață, primarul orașului Herson Igor Kolîhaev a sosit la una dintre instituțiile municipale unde au lucrat rămașii angajați ai comitetului executiv al orașului. Imediat ce a coborât din mașină, a fost reținut de gardieni ruși înarmați. Au confiscat hard disk-uri de pe computere, au deschis toate seifurile, au căutat documente. În tot acest timp, Kolîhaev a fost ținut într-o cameră separată, cu cătușe, sub paznici înarmați. După căutare, Kolîhaev a fost urcat într-un autobuz cu inscripția „Z”. Sunt sigură că arestarea lui Kolîhaev este legată de refuzul său de a coopera cu autoritățile de ocupație. În urmă cu câteva zile, Igor a primit o scrisoare de la primarul „proaspăt numit”, invitându-l să discute despre viitoarea „organizare a interacțiunii”. Pentru că a refuzat să se întâlnească, a amenințat cu arestare. Kolîhaev nu a mers.

Suntem cu toții în pericol. Totul este atacat. Mă tem pentru viața lui Igor Kolîhaev”, a scris într-o postare consiliera primarului.

Consiliul orașului Herson a adăugat că în acest moment nu se știe nimic despre locul în care se află.

În aprilie, Kolîhaev a anunțat că rămâne în oraș, dar în același timp refuză să coopereze cu „administrația” de ocupație înființată de armata rusă.

Amintim că, câteva zile în urmă s-a raportat că în regiunea Herson cazurile de răpiri de bărbați de către invadatorii ruși au devenit mai frecvente.

„Cazurile de răpiri de către ocupanți de bărbați au devenit tot mai frecvente. În centrul regional, în instituțiile bancare sechestrate, noi proprietari temporari își înființează sucursale băncilor rusești, unde intenționează să elibereze carduri de salariu tuturor celor care sunt nevoiți să lucreze la locul ocupat”, se arată într-un comentariu.

Anatol
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media