VIDEO/ Un senator AUR din România, originar din Chișinău, reținut în 2015, după ce în grădina sa au fost găsite sute de plante de marijuana

1 iulie 2021, 17:19 Politică 161
Andrei Busuioc în 2021 și 2015.  Sursa: RISE Moldova

Senatorul AUR, Andrei Busuoic, originar din comuna Grătiești, municipiul Chișinău, a avut probleme cu legea înainte să ajungă în senatul României, pe circumscripția Vaslui. Acesta a fost reținut în anul 2015, după ce în grădina sa au fost depistate sute de plante de marijuana, pe care, spune poliția, o comercializa pe piața neagră, arată o nouă onvestigație RISE Project.

Andrei Busuioc, pe atunci comerciant de piese auto, a stat câteva zile în arest preventiv, iar dosarul său, instrumentat de Procuratura sectorul Botanica, se judecă acum la Curtea de Apel Chișinău, spun jurnaliștii Rise.

În 2015, poliția din Chișinău l-a arestat pe Andrei Busuioc, împreună cu alți șapte inși, după ce brigada Antidrog descoperise că acesta creștea marijuana în curtea casei sale de la țară. În urma perchezițiilor, poliția a găsit un sac deja recoltat.

Acum, senator ales în circumscripția Vaslui, Andrei Busuioc, susține că este nevinovat, iar toți anchetatorii implicați în dosarul său au fost demiși din funcții pentru că „fabricau dosare”.

„Dosarul este în judecată, nu vreau să comentez încă, că sunt pe val toate. Eu am să mă pronunț cumva, mă rog, ca ancheta să meargă așa cum trebuie, n-am vrut să expun, nici n-aș vrea să ies în presă (...). La instanța de fond n-a fost admis niciun martor, dar acum la a doua instanță, au primit martorii și eu cred că se va demonstra că n-am nicio vină. Atunci (la interogatoriul poliței - nr) eram stresat, am fost luat așa prin surprindere… Vă spun sincer, eu nu fumez țigări. Și nici nu consumam alcool (…). După incident am început să mai iau așa câte o bere, dar atunci duceam un mod de viață sănătos. Acum, dacă urmăriți rolul dosarului meu, veți observa că toți anchetatorii, e o gașcă întreagă, au fost demisionați că fabricau dosare. Dar nu vreau să spun asta deocamdată, aștept să se pronunțe instanța” - a declarat Andrei Busuioc pentru RISE.

Într-un comentariu pentru RISE, co-președintele AUR, Claudiu Târziu, șeful grupului de la Senat, a declarat că la momentul în care l-a pus pe Andrei Busuioc pe lista de candidați, nu știa că are acest dosar.

„Până la urmă am primit informații și explicații. Că, na, era deja persoană publică și încep să iasă toate la iveală. Noi știam că e nevinovat, iar omul nu a fost condamnat. În plus, chiar își vede de treaba lui în Parlament. E harnic și disciplinat. Dacă însă va fi condamnat, evident că va fi exclus. Noi am mai dat afară pe unii cu probleme penale, deci nu e o vorbă în vânt”, a spus Târziu.

Potrivit RISE, până acum, Andrei Busuioc a semnat 12 proiecte legislative, majoritatea inițiate de AUR, precum interzicerea discriminării pe motiv de vaccinare sau a înstrăinării activelor statului pe o perioadă determinată post-pandemie. Zilele acestea, senatorul Busuioc a combătut fervent educația sexuală în școli și a îndemnat pe Facebook „ca și ceilalți aleși ai poporului să dea dovadă de rațiune pentru a proteja copiii României”.

Consumul excesiv de alcool daunează grav sănătății
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media