Ședința CMC, anulată din lipsă de cvorum. Consilierii din partea PSRM și Șor, absenți: „Ei încearcă să fraudeze alegerile”

7 iunie 2021, 10:23 Politică 67
Consiliul Municipal Chișinău (CMC) .  Sursa: chisinau.md

Ședința Consiliului Municipal Chișinău (CMC) cu privire la organizarea birourilor electorale a secțiilor de votare (BESV) a fost anulată astăzi, 7 iunie, din lipsă de cvorum, după ce consilierii PSRM și Șor nu s-au prezentat în cadrul acesteia.

Ședința CMC s-a anulat din lipsă de cvorum. Potrivit secretatului CMC, Adrian Talmaci, la ședință au fost prezenți 19 consilieri. Pentru ca ședința CMC să aibă loc este nevoie de 26 de consilieri municipali. Următoarea ședință urmează să aibă loc pe data de 12 iunie.

„Unde s-a mai văzut ca consilierii să-și dorească să vină la ședință, iar partidul care guvernează acest oraș, Partidul Socialist, să boicoteze în mod vădit și să nu-și dorească convocarea CMC pentru a nu forma BESV în plină campanie electorală. Este o sfidare a legistației electorale și o sfidare a cetățenilor municipiului Chișinău. Ce se întâmplă astăzi este mânăria socialiștilor, acompaniată de cei de la Șor, pentru că dacă ar fi venit, am fi votat o chestiune care depășește aspectele politice”, a declarat Ion Ciobanu, consilier PL.

Consilierul Platformei DA, Andrei Năstase, a spus că pentru ședința următoare a CMC este nevoie de acumulat mai multe semnături pentru convocarea de urgență a ședinței în care să fie abordată nu doar tema BESV, dar și a creșterii impozitului pe venit.

Și consilierul din partea PAS, Vasile Grădinaru i-a susținut pe colegi și a subliniat că „PSRM și Șor încearcă să fraudeze alegerile”.

Înturnirea la ședință a avut loc la solicitarea a peste 1/3 din numărul aleșilor local.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media