Ministerul Sănătății al Ucrainei a cerut autorităților regionale să ia în considerare suspendarea intervențiilor chirurgicale neesențiale

7 decembrie 2022, 10:24 Ucraina 66
Peste 500 de civili au căutat adăpost în subsolul Spitalului Districtual Central Volnovakha.  Sursa: Alexander Ermochenko/REUTERS

Ministerul Sănătății al Ucrainei a cerut autorităților regionale să ia în considerare suspendarea intervențiilor chirurgicale neesențiale și a spitalizărilor din cauza întreruperilor de curent ca urmare atacurilor cu rachete rusești care vizează infrastructura critică a țării.

Într-o declarație, ministerul a spus că spitalele continuă să ofere îngrijiri de urgență, dar că intervențiile chirurgicale planificate ar trebui suspendate temporar pentru a ușura sarcina asupra sistemului medical pe fondul potențialelor viitoare întreruperi de curent.

Ministerul a adăugat că numai medicii pot stabili nivelul de urgenţă al unei operaţii.

Ucraina lucrează la restabilirea alimentării după cel mai recent val de lovituri cu rachete ale Rusiei care a provocat luni întreruperi de curent în toată țara, chiar pe măsură ce temperaturile scad, relatează AFP.

Din cele 70 de rachete lansate de Moscova, „majoritatea” au fost doborâte, a spus președintele Vladimir Zelenskiy.

Au fost anunțate noi întreruperi de curent în toate regiunile „din cauza consecințelor bombardării”, a declarat furnizorul național de energie electrică Ukrenergo pe Telegram.

Șeful Ukrenergo a spus că „nu are nicio îndoială că armata rusă s-a consultat cu inginerii ruși în timpul acestui atac”, judecând după locul în care au aterizat rachetele.

„Momentul pe care rușii l-au ales pentru acest atac a fost legat de dorința lor de a provoca cât mai multe daune posibil”, a declarat Volodimir Kudrytskyi unui program de știri ucrainean.

„Reparatorii noștri lucrează la refacerea sistemului energetic”, a spus șeful Ukrenergo.


Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media