SONDAJ IRI/ Maia Sandu, politiciana care se bucură de cea mai mare încredere în rândul populației atât la nivel de țară, cât și de capitală. Ce lideri mai sunt în topul încrederii

9 decembrie 2022, 15:43 Politică 199
Maia Sandu, președinta R. Moldova.  Sursa: Replica Media

Președinta Maia Sandu se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor atât la nivel de țară, cât și la nivel de municipiu Chișinău, potrivit datelor sondajului realizat de International Republican Institute (IRI).

În țară, Maia Sandu este pe primul loc și se bucură de încredere din partea a 26% de respondenți din numărul total al celor intervievați. Pe locul doi se află Igor Dodon cu un procent de 19%, iar pe locul trei este Ilan Șor - 13%.

La nivel de municipiu, Maia Sandu a obținut 27%, primarul general al capitalei - 23%, iar Igor Dodon se află pe locul trei cu 9% de încredere din partea chișinăuienilor.

În cazul întrebării închise oferite de intervievatori, din lista de nume alese, Ion Ceban se bucură de cea favorabilă opinie din partea respondenților - 61%. Pe locul doi se află liderul de onoare al PSRM Igor Dodon - 45%, iar Maia Sandu este pe locul trei cu un procent de 42%.

La nivel de municipiu, la fel, Ion Ceban este numele și prenumele cel mai ales de către respondenți - 78%, urmat de Maia Sandu - 52%, iar pe locul trei se află bașcana Găgăuziei Irina Vlah - 39%.


Sondajul IRI a fost efectuat în perioada 1 octombrie - 15 noiembrie, eșantionul principal fiind constituit din 1.233 de persoane din R. Moldova, cu vârstă de după 18 ani.

Eșantionul pentru municipiul Chișinău este constituit din 714 persoane, rezidenți permanenți ai capitalei. Marja de eroare este de ± 2,8 puncte procentuale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media