VIDEO/ Modest şi alături de familie. Cum vor petrece aleșii poporului sărbătorile de iarnă

31 decembrie 2022, 18:11 Politică 147
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova.  Sursa: colaj
Modest şi alături de familie. Aşa spun că-şi vor petrece sărbătorile de iarnă deputaţii din Parlamentul Republicii Moldova. Cât despre cadouri, majoritatea aleșilor poporului spun că își doresc pace.

Reportera Replica Media i-a prins pe holul Parlamentului pe unii dintre deputați și i-a luat la întrebări despre cum vor petrece sărbătorile de iarnă. Unii mai rezervați, alții mai darnici la declarații, dar aproape toți au spus că vor fi alături de familiile lor.

Deputatul BCS, Vasile Bolea, a declarat că nu simte atmosfera sărbătorilor de iarnă, dar a zis că le va petrece alături de familie.

Vasile Șoimaru, deputat din partea partidului Acțiune și Solidaritate, spune că de sărbători își dorește să-și vadă nepoții.

„Nu mi-am văzut demult nepoții, care-s la 50 de metri de mine, și vreau să fiu cu ei”, a spus parlamentarul. Șoimaru a spus că a crezut în Moș Crăciun până la vârsta de 70 de ani - „după asta nu mai cred, m-am făcut eu Moș Crăciun”.

Totodată, el a menționat că tot ce își dorește de Crăciun este să se sature de somn.

Deputatul comunist din BCS, Constantin Starîș, a declarat că va organiza acasă „un picnic pe podea”.

Președintele Parlamentului la fel, a spus că va petrece sărbătorile acasă, alături de familie - „Eu sunt un om de-al casei, sărbătoarea este de familie și eu vreau liniște”.

Fiind întrebat despre ce își dorește 2023, speakerul a spus că vrea „să se oprească războiul acesta blestemat” și să revenim la normalitate, la pace, să construim să reconstruim, să deschidem procesul de negocieri pentru aderarea la UE”.

De sărbători, liderul PSRM, deputatul Vlad Batrîncea, a spus că cel mai probabil va ieși la protest, iar cetățenilor le-a dorit „multă răbdare și optimism, și o viață mai bună”.

În același timp, parlamentarul PAS, Radu Marian, a spus că de sărbători ar putea merge într-o scurtă vacanță la munte, în România, iar drept cadou, de la Moș Crăciun, își dorește creștere economică, „pentru ca să ieșim din recesiune cât mai curând”.

Deputata Ina Coșeru admite însă că ar putea lucra de sărbători - „Se pare că o să avem un program destul de încărcat, țara are nevoie de sprijinul nostru și cred că o să facem sărbătorile alături de familie”, a spus ea.

Șefa Comisiei Juridice numiri și imunități, deputata Olesea Stamate, a spus, la fel, că va petrece aceste sărbători acasă și că așteaptă de Crăciun pace și sănătate - „Cel mai frumos este când familia este sănătoasă și este bine. cred că acesta este cadoul pe care îl aștept”, iar de la Moș Crăciun așteaptă pace - „Știu că dacă o să avem pace, o să putem impelentăm tot ce ne-am propus”.

Pace își dorește și deputatul PAS Vitalie Jacot - „Ceea ce este material vom lucra, vom obține”, a spus el.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media