700 lei ora sau 150 euro pe noapte/ Femeie, condamnată la 20 de ani de închisoare pentru traficarea sexuală a cinci tinere și patru copii

14 aprilie 2022, 10:26 Justiție 441
Abuz, minor.  Sursa: imagebrocker
O femeie din Orhei a fost condamnată la 20 ani închisoare, în penitenciar de tip închis, pentru trafic de persoane și de copii în Chișinău.

„Sentința pronunțată a avut în vedere și faptul că inculpata a determinat victimele, prin diverse promisiuni, să-și schimbe declarațiile în favoarea ei, ceea ce însă a fost deconspirat de oamenii legii, prin cumulul de probe din dosar”, se atrată în comunicatul Procuraturii Generale.

Femeia are vârsta de 38 de ani, este căsătorită și se află în detenție din 2018, după ce a fost condamnată anterior pentru trafic de copii.

Traficarea celor cinci tinere cu vârste cuprinse între 23 și 28 de ani a avut loc în perioada anilor 2016-2017, iar infracțiunea a fost deconspirată după ce una din acestea a depus plângere la Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane.

Femeia a comis infracțiunea de comun cu soțul acesteia (condamnat într-un dosar separat, la 21 ani închisoare, în mai 2018), prin faptul că au profitat de situația financiară precară a victimelor, inclusiv lipsa locului de trai.

Astfel, cuplul le-a cazat pe tinere într-un apartament închiriat, iar clienților care se prezentau în baza anunțurilor publicate pe internet le propuneau să aleagă care din tinere le va presta serviciul sexual, la hotel sau la domiciliul solicitanților. Ulterior, jumătate din banii primiți de la clienți rămâneau la cei doi (700 lei pe oră sau 150 euro pe noapte), pe care aceștia îi pretindeau pentru cazarea și alimentația victimelor.

Urmare a deconspirării faptelor infracționale, victimele au beneficiat de asistență psihologică, iar după plasarea în arest a femeii, copilul a fost încredințat rudelor de către autoritățile locale.

Sentința pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, este cu drept de atac, perioadă în care inculpata se prevalează de prezumția nevinovăției.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media