Vladimir Zelenski: „Totul îmi amintește de anul 1941. Continuă să fie bombardate cartierele rezidențiale din Kiev”

25 februarie 2022, 08:03 Ucraina 345
Vladimir Zelenski, președintele Ucrainei.  Sursa: captură video/ youtube.com

Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat, într-o nouă adresare către populație, 25 februarie, că Ucraina va continua să-și apere teritoriile de agresiunea rusă și că forțele ruse, încă din seara zilei de ieri, 24 februarie, au început să bombardeze zone rezidențiale din Kiev.

„Totul îmi amintește de 1941. Tuturor cetățenilor Federației Ruse care ies la proteste, vreau să spun: vă vedem. Asta înseamnă că ne-ați auzit, înseamnă că ați început să ne credeți. Luptați pentru noi, luptați împotriva războiului”, le-a transmis președintele ucrainean cetățenilor Federației Ruse.

De asemenea, Zelenski le-a cerut ucrainenilor să continue să se apere împotriva agresiunii ruse.

„Numai solidaritatea și determinarea ucrainenilor este capabilă să ne păstreze libertatea și să protejeze statul. Armata, polițiștii de frontieră, Garda Națională, poliția, informațiile, forțele de apărare teritorială își îndeplinesc sarcinile la maximum”, a spus Zelenski, scrie Meduza.

Potrivit președintelui ucrainean, Ucraina a rămas singură, Rusia nu a fost convinsă de noi sancțiuni, iar lumea continuă să urmărească de departe ce se întâmplă. Cu toate acestea, Zelenski crede că mai devreme sau mai târziu Rusia va trebui să intre într-un dialog cu Ucraina.

„Vorbim despre cum să punem capăt luptei și să opriți această invazie. Cu cât această conversație începe mai devreme, cu atât mai puțin va fi pierderea Rusiei”, a spus Zelenski.

Serviciul de Frontieră de Stat al Ucrainei a anunțat că în zorii zilei, la ora 04:25, 25 februarie, forțele rusești au atacat unitatea de grăniceri din regiunea Zaporojie.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media