VIDEO/ TikTok-erul moldovean Nekoglai, expulzat din Rusia. Ras pe cap și, aparent maltratat, acesta a cerut în lacrimi să fie deportat „cât mai repede acasă”

11 noiembrie 2022, 20:08 Rusia 1358
Nekoglai, deportat în R. Moldova.  Sursa: colaj

Bloggerul moldovean Nicolai Lebedev, cunoscut și Nekoglai (9,5 milioane de urmăritori pe TikTok) a fost expulzat din Rusia. După ce a fost arestat, tânărul de 22 de ani a fost ras pe cap și, aparent ar fi fost maltratat. La ședința de judecată care a avut loc vineri, 11 noiembrie, la un Tribunal din Moscova, acesta a izbucnit în plâns și a cerut să fie trimis în Republica Moldova cât mai curând posibil.

Tribunalul Moscova a recunoscut drept legală decizia Tribunalului Presnenski din Moscova, care a decis expulzarea bloggerului Nekoglai (Nikolai Lebedev) de 22 de ani din Rusia în Moldova, care a publicat pe TikTok o parodie a unui videoclip cu un soldat rus care încearcă să se apere de explozibilii aruncați dintr-o dronă.

Nekoglai, cetăţean al Republicii Moldova, a fost reţinut pentru încălcarea legii privind imigraţia. Pe 9 noiembrie, instanța de fond l-a amendat cu 5.000 de ruble și a decis să-l deporteze, relatează Meduza.

Nekoglai a participat online la ședința de judecată din 11 noiembrie, fiind deținut în centrul de detenție temporară din Moscova. În centru, bloggerul, care obișnuia să poarte părul luni, vopsit în două culori - alb și negru, a fost ras pe cap, din motive necunoscute.

Potrivit canalelor de Telegram Sota și Mash, apărarea sa a contestat decizia primei instanțe, deoarece acesta nu a fost reprezentat de un avocat la prima ședință de judecată.

Apărătorii au sugerat că bloggerul a fost maltratat la centrul pentru migranți. Avocatul a întrebat dacă împotriva lui a fost folosită forța fizică, la care Nekoglai, potrivit TASS, „cu lacrimi în ochi” a răspuns negativ și a spus: „Pot fi deportat mai repede, nu vreau să aștept, vreau să merg acasă. Îmi este foarte rușine, regret cu adevărat”. La întâlnire, bloggerul a refuzat să susțină contestația avocaților săi.

După ședința de judecată, agenția de stat RIA Novosti a publicat un mesaj video în care Nekoglai și-a cerut scuze pentru parodia sa. Pe filmulețul distribuit, bloggerul pare să aibă vânătăi pe față.

„Acum înțeleg cu adevărat ce greșeală pe care am făcut-o. Regret, îmi este foarte rușine. Cred că dacă aș fi fost în locul acelui soldat în șanț, atunci nu aș fi supraviețuit. Mă simt ca un animal. Iertați-mă, vă rog, dacă este posibil”, a spus Nekoglai.

TikTok-erul Nikolai Lebedev, cunoscut cu nickname-ul „Nekoglai”, urmează a fi deportat din Rusia, unde locuiește de mai mulți ani,din cauza parodiei sale. Acesta a fost reținut de poliția rusă în baza unei plângeri depuse de șefa organizației rusești Liga Internetului Sigur/Лига безопасного Интернета, Ekaterina Mizulina, prin care a fost acuzat de discreditarea armatei ruse.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media