ULTIMA ORĂ! Iuliana Cantaragiu și-a depus demisia din funcția de ministră a Mediului

8 septembrie 2022, 17:49 Politică 410
Ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu.  Sursa: realitatea.md

Iuliana Cantaragiu și-a depus demisia din funcția de ministră a Mediului. Un anunț în acest sens a fost plasat pe pagina sa de Facebook.

„Azi mi-am depus demisia din funcția de ministră a Mediului. A fost un an plin de muncă, reforme și proiecte. Am redat mediului ministerul comasat de guvernările anterioare. Am inițiat reforma agențiilor subordonate, care sper să fie finalizată până la sfârșitul acestui an, și am creat premisele unei funcționări corecte, integre, transparente la Moldsilva, Apele Moldovei, Agenția de Mediu, Inspectoratul pentru Protecția Mediului, Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Am asigurat instituționalizarea ariilor protejate de stat - Rezervația Biosferei Prutul de Jos, am reușit crearea Parcul Național Nistrul de Jos, lucru așteptat de ecologiști timp de 20 de ani.

Am reușit să mișcăm din loc investiția în stația de epurare din Soroca. Am reușit deblocarea proceselor în domeniul gestionării deșeurilor, iar în trei regiuni de management al deșeurilor am pus bazele pentru demararea dezvoltarea infrastructurii.

Sunt recunoscătoare echipei mele și celor care m-au susținut în această perioadă. Am avut oportunitatea unică să activez din poziția de decident și știu acum mai bine ce provocări și limitări stau în fața ministerului, de aceea urez mult succes, curaj și putere viitorului ministru”, este mesajul acesteia.

La ultima ședința a Guvernului, care a avut loc la 7 septembrie, prim-ministra Natalia Gavrilița s-a arătat deranjată și nemulțumită de modul în care are loc comunicarea privind asigurarea cu lemne a populației.

În acest sens, Gavrilița i-a solicitat explicații și i-a adresat mai multe întrebări ministrei Mediului, la care cea din urmă nu avea răspunsuri.

Mai exact, Gavrilița s-a referit la întâlnirea de marți, 6 septembrie, cu reprezentanții Congresului Autorităților Locale în cadrul căreiaa unii primari nu cunosc la ce ocol silvic să se adreseze pentru a ridica volumul necesar de lemne pentru populație.

Totodată, Gavrilița s-a arătat nemulțumită de faptul că site-ul lemne.md, unde urmau să fie publicate informații actuale, nu a fost încă lansat.

Mai târziu, la fel pe parcursul zilei de 7 septembrie, Guvernul a lansat linia verde 080010101 pentru suport informațional privind lemnele de foc.


Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media